V Sepangu zahájili testovací jezdci MotoGP™ třídenní přípravný test

Zimní přestávka v MS silničních motocyklů skončila a od 1.února jsou v Sepangu jezdci testovacích týmů výrobců královské kubatury MotoGP™, jeden nováček, a jezdci výrobců, kteří nově splňují podmínky úlev kategorie D, což je Honda a Yamaha. Test je třídenní, tedy končí v sobotu 3.února. V úterý 6.února v Sepangu začíná oficiální test MotoGP™, kde již budou všechny týmy a jezdci královské kubatury zkoušet techniku na níž během zimy výrobci intenzivně pracovali.

Od čtvrtku 1.února  v Sepangu testují jezdci zkušebních týmů výrobců třídy MotoGP™. Co se týče Ducati, která je letos zařazena v systému úlev do třídy A, je italský výrobce v pozici nejúspěšnějšího proti všem méně úspěšným. Testujícím jezdcem je jediný Michele Pirro (Ducati Test Team).

V případě Aprilie, která má v systému úlev třídu C, testuje v Sepangu Ital Lorenzo Savadori (Aprilia Test Team). V třídě C je rovněž zařazena rakouská KTM, která do přípravného testu nasadila dva testovací jezdce Daniho Pedrosu (KTM Test Team) a Pola Espargara (KTM Test Team).

V třídě úlev D jsou dva výrobci – Honda a Yamaha. Tito výrobci mají možnost v přípravném testu nasadit nejen své zkušební jezdce, ale také smluvní jezdce svých týmů v MotoGP™. V případě Hondy testuje dvojice zkušebních jezdců Stefan Bradl (HRC Test Team) a Takumi Takahashi (HRC Test Team). Do soboty bude rovněž testovat čtveřice jezdců MotoGP™ Joan Mir (Repsol Honda Team), Luca Marini (Repsol Honda Team), Takaaki Nakagami (Idemitsu LCR Honda) a Johann Zarco (Castrol LCR Honda).

U Yamahy je zkušebním jezdcem Cal Crutchlow (Yamaha Test Team). Společně s Britem může už dnes na dráhu Sepangu vyjet rovněž Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) a Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team).

Jediným letošním nováčkem třídy MotoGP™ je Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3), úřadující šampion třídy Moto2™ MS silničních motocyklů. Španěl jako nováček má pravidly rovněž umožněno se zúčastnit přípravného testu MotoGP™ a následně absolvovat ten oficiální.

AKTUALIZACE – pravidelní jezdci týmů Hondy a Yamahy ve čtvrtek v Sepangu netestovali. Výsledky prvního dne: 1. Dani Pedrosa (KTM Test Team) 1’59,233; 2. Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) 1’59,385s +0,152s; 3. Pol Espargaró (KTM Test Team) 1’59,415s +0,182s; 4. Stefan Bradl (HRC Test Team) 1’59,860s +0,627s; 5. Michele Pirro (Ducati Test Team) 2’00,866s +1,633s; 6.Cal Crutchlow (Yamaha Test Team) 2’01,013 +1,780s; 7.Lorenzo Savadori (Aprilia Test Team) 2’01,809s +2,576s

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist