V Sepangu testovali pneumatiky Michelin

Čtvrtý den úvodního IRTA testu královské kubatury v Malajsii byl prvním testem pneumatik Michelin. Na dráze okruhu v Sepangu v sobotu pokračovali výrobci s testovacími jezdci a ti měli k dispozici různé specifikace pneumatik, které jim francouzský výrobce k vyzkoušení do Malajsie přivezl. Celý tento test je v určitém režimu utajení, protože nikdo z testujících neměl tisku sdělovat jakékoliv podrobnosti o časech nebo výkonech jednotlivých směsí. Michelin od roku 2016 nahradí japonský Bridgestone v pozici jednotného dodavatele pneumatik MotoGP.

V sobotu vyjeli na dráhu Sepangu testovací jezdci jednotlivých výrobců mistrovství světa silničních motocyklů jako Colin Edwards a Katsuyuki Nakasuga (Yamaha), Hiroshi Aoyama (Honda), Randy de Puniet (Suzuki), Michele Pirro (Ducati) a Michael Laverty (Aprilia).

Tento první test byl nakonec svěřen čistě testovacím jezdcům, kteří měli za úkol vyzkoušet nejen jednotlivé pneumatiky, ale také chování motocyklů na jednotlivých specifikacích. Výsledkem měl být výběr pneumatik, které Michelin přiveze do Sepangu až se tam MotoGP koncem února vrátí podruhé a tam už si je vyzkoušejí také jezdci pod smlouvou.

„Pro tento test jsme připravili sedm různých předních pneumatik a pět různých zadních pneumatik,“ uvedl Piero Taramasso z Michelinu. „Nyní využijeme služeb testovacích jezdců, abychom si vytvořili nějaký obrázek a pak vybereme ty nejlepší pneumatiky, které nasadíme společně s ostatními jezdci.“

Podle novinářů přítomných v době sobotního testu, měly být časy na pneumatikách Michelin pomalejší o jednu až dvě sekundy. Vzhledem k tomu, že se jedná teprve o začátek, je vidět, že Michelin odvedl dobrou přípravnou práci. Nicméně test se neobešel bez pádů a osudnou byla především pátá zatáčka, kde skončily celkem dost poškozené stroje značek Honda, Yamaha a Suzuki.

V pořadí druhý IRTA test královské MotoGP je na programu od 23. do 26.února 2015.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist