V roce 2008 bez Teamu Roberts?

Aktuální situace okolo startu Teamu Roberts v MotoGP 2008 je velmi špatná.

Tým Kennyho Robertse sr. se na konci loňské sezóny rozešel s dodavatelem svého motoru, tedy s japonskou Hondou. Bohužel jednání s italskou Ducati nejsou v žádném jistém stádiu a tak je v tuto chvíli tým legendárního jezdce Grand Prix nejen bez motoru do jejich podvozku, ale i bez peněz, kterými by za tyto motory zaplatil. Ne nedávném představení Wrooom 2008 odpovídal Claudio Domenicali (ředitel Ducati Corse) i na téma dodávky jejich motorů jiným týmům.
“Z teoretického hlediska jsme schopní dodávat motory a i toto je jedním z tématů, na kterých Ducati Corse pracuje,“ říkal Domenicalli. “V této chvíli, pro tuto sezónu, jsme ovšem již za časovým bodem, kdy by se dalo vše zorganizovat. Doba na objednání materiálu a jeho výrobu je bohužel již pryč a proto téma, které máme na stole, je jednání až o sezóně 2009.“
Je tedy otázkou, zda se v letošním roce Team Roberts zúčastní seriálu MotoGP. Jedno je jasné, Carmelo Ezpeleta, muž číslo jedna společnosti Dorna Sports, přislíbil Robertsovi maximální pomoc s tím, že na něj budou v šampionátu čekat až do jeho poloviny. Pokud to Kingu Kennymu nevyjde, má alespoň jistotu, že v roce 2009 mu Dorna dveře opět otevře.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist