V Monza Rally kraloval počtvrté Rossi

Loni Valentino Rossi nestačil jen na Poláka Roberta Kubicu, letos už si čtvrtý triumf v rally show nenechal nikým vzít a v neděli mohl slavit vítězství v Monster Energy Monza Rally 2015. Italský motocyklový šampion jel závod za volantem Fordu Fiesta WRC16 společně s navigátorem Carlem Cassinou.

Není tajemstvím, že Valentino Rossi má velmi blízký vztah k závodům rallye a pokud vezmeme v úvahu fakt, že je to závodník především na dvou kolech, tak být tak dlouho konkurenceschopným jezdcem rally show svědčí o jeho všestranných schopnostech. Po pátečním programu byl Rossi druhý a na Thierry Neuvilla za volantem speciálu Hyundai WRC ztrácel necelé dvě sekundy.

Do nedělního programu už Valentino Rossi odstartoval ve vedení soutěže, kde měl výrazný náskok v podobě čtyřiatřiceti sekund na druhého Tonyho Cairoliho. Italský jezdec tovární Yamahy MotoGP nezaváhal a dojel si pro čtvrté vítězství v Monza Rally. Na druhém místě skončil Thierry Neuville a třetí známá sourozenecká sestava Roberto Brivio a Davide Brivio.

Valentino Rossi vyhrál Monza Rally v letech 2006, 2007 a 2012. Letošní prvenství přišlo po sezoně, jejíž závěr nebyl pro italského závodníka snadný, protože jen velmi těsně prohrál bitvu o svůj jubilejní desátý titul mistra světa královské kubatury světového šampionátu silničních motocyklů. Do závodu nastoupil také Rossiho kamarád z dětství a jeho současný spolupracovník Alessio Salucci. Ten rovněž startoval s Fordem Fiesta a v celkovém hodnocení obsadil páté místo.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist