V Kataru už chce Tito Rabat testovat

Španěl Tito Rabat pojede s týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS závěrečný třídenní IRTA test v Kataru. Rabat musel po pádu v jedenácté zatáčce okruhu Sepang předčasně ukončit testování v Malajsii a do Austrálie vůbec neodletěl. Během rozsáhlé čtyřtýdenní rekonvalescence Španěl intenzivně pracoval na rychlé léčbě zlomenin vřetenní kosti, páté záprstní kosti a distálního článku pravé ruky a především tržné ráně na levém kolenu.

Bývalý mistr světa šestistovek Moto2 Tito Rabat ztratil v přípravě na novou sezonu poměrně dost času, takže teď by už moc rád znovu usedl do sedla své Hondy a připravil sebe i techniku na zahajovací podnik sezony, který je na programu v neděli 26.března.

V pátek 10.března začíná na dráze nedaleko katarského Dauhá závěrečný předsezonní IRTA test královské MotoGP a Tito Rabat tam společně se svým týmovým kolegou Jackem Millerem nebude chybět. Samozřejmě je otázkou jak na tom bude po fyzické stránce až najede první kilometry. Na to si stejně jako on a jeho tým budeme muset počkat.

„Poslední čtyři týdny byly o intenzivní rehabilitaci a práci s fyzioterapeutem, abych se zotavil ze zranění a následné operace,“ řekl Španěl Rabat. „Sice ještě nejsem v plné kondici, ale jsem připraven jezdit a i když bude třeba pro Katar vzít v úvahu moje zranění, tak to nám nezabrání absolvovat produktivní test.“

„Tento test nebude o tom dostat čas co nejvíc dolů. Bude to o spolupráci s moji posádkou, budování jistoty s motorkou a udělat vše proto, abych byl maximálně připraven, až se na Losail International Circuit vrátíme k prvnímu závodu sezony,“
dodal Rabat odhodlaně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist