V Austinu vzpomínali na Nickyho Haydena. Číslo #69 bylo navždy vyřazeno z MotoGP

V Austinu bylo v pátek z kubatury MotoGP navždy vyřazeno závodní číslo #69. Ředitelství seriálu se tímto počinem rozhodlo uctít památku amerického jezdce Nickyho Haydena, který před dvěma lety tragicky zahynul.

Dojemného okamžiku se v americkém Austinu zúčastnila celá závodníkova rodina, kterou krok Dorny velmi potěšil. „Nicky miloval MotoGP, a to kvůli tomu, jak super lidi v paddocku jsou. Nickymu to na trati šlo, ale myslím, že můžu říct, že velkou stopu po sobě zanechal také mimo ni – ať už mluvím o jeho přátelích, rodině či fanoušcích. A to je něco, na co jsme opravdu pyšní,“ uvedl bratr Nickyho Haydena, Tommy.

Ten zároveň připomněl, jak důležité pro jeho rodinu číslo #69 je. „Můj táta s tímto číslem závodil, a když jsme byli mladší, tak i moje sestra, bratr Roger a já. To, že to číslo bude navždy vyřazeno z MotoGP, pro nás hodně znamená. Díky, že nám pomáháte udržet Nickyho odkaz při životě.“

Přítomen byl také Carmelo Ezpeleta, který se o vyřazení devětašedesátky od začátku velmi zasazoval. „Cítili jsme, že je to něco, co prostě musíme udělat. Nicky byl jedinečným mužem. To, jak se choval, jaké měl vztahy s ostatními – byl fantastický. Společně s FIM jsme se tedy dohodli, že číslo #69 bude navždy vyraženo. Je to pro nás hodně důležité a jsme hrdí na to, že tak můžeme učinit.“

Nicky Hayden, známý také pod přezdívkou „Kentucky Kid“, vstoupil do MotoGP v roce 2003. Během svého více než desetiletého působení v tomto šampionátu si jedenkrát dojel pro titul mistra světa, celkem osmadvacetkrát pak skončil na pódiu, z toho třikrát na tom nejvyšším stupínku. Zemřel 22. května 2017 na následky svých zranění ze srážky s automobilem nedaleko italské Rimini.   

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist