Udělá Rossi největší chybu své dosavadní kariéry?

Pokud opravdu odejde Rossi k Ducati, může to být největší chyba jeho skvělé kariéry, nebo se také může stát nesmrtelným!

Italský motocyklový multišampion Valentino Rossi miluje nové výzvy, to ostatně potvrdil přestupem v konci roku 2003 od neporazitelné Hondy k Yamaze. Tehdy se vyjádřil největší boss továrny Honda: "Rossi vyhrává jen díky motocyklu Honda. My si vychováme japonského jezdce a on bude na Hondě také mistrem světa". Všichni samozřejmě už dlouho vědí, jak to dopadlo...

Pokud by tedy odešel Rossi k Ducati bez Burgesse, může to být pro něho osudová chyba. Na straně druhé se také může stát doslova "nesmrtelným"! 


Dle některých zahraničních webů nepůjde Jeremy Burgess k Ducati ani v případě odchodu Valeho k této italské značce. Ba naopak se stále více a více nabízejí v případě australského "guru" dvě možnosti: buď zůstat u Yamahy nebo dokonce návrat k Hondě a spolupráce se Stonerem. 

Od roku 1987 do 2009 se jelo celkem 22x o titul mistra světa v kubatuře 500ccm/MotoGP, u třinácti z nich byl ale Jeremy Burgess jako šéftechnik - s Waynem Gardnerem, Mickem  Doohanem a s Valentinem Rossim. Rozhodně to ale neznamená, že by na světě neexistovali jiní skvělí technici, ale pokud by se tak rozhodl Rossi - k Ducati, a Burgess - Yamaha či Honda, tak začne Vale kompletně od nuly a těžko se dá očekávat opakování scénáře 2003/2004.


Ačkoliv doposud nikdo oficiálně nepotvrdil přestup Rossiho od Yamahy k Ducati, tak už dlouho kolují zvěsti o budoucnosti sehrané dvojice Burgess-Rossi. Pokud by se oba rozhodli jít jinými cestami, tak to bude pro Rossiho hodně těžké, v tom si jsou všichni experti zajedno. Jistě Ducati je už o něco lepší, než v začátku éry motocyklů 800 ccm  v roce 2007, ale nejlepší motocykl kubatury MotoGP to zřejmě není. Dle aktuálního měření sil můžeme maximálně napsat, že je těsně v zádech za Yamahou či Hondou. 

Jistě Rossi miluje výzvy a možná by rád zopakoval 18. duben 2004, kdy při svém prvním startu s Yamahou hned vyhrál Grand Prix Jižní Afriky. Nyní by mohl vyhrát už s třetím různým motocyklem. A možná chce dokázat svým kritikům: "Rossi byl úspěšný jen proto, že celou dobu pracoval s Burgessem!, pravý opak!


Jeho odchod k Ducati a ještě k tomu bez Burgesse by bylo pro Rossiho extrémně velké riziko, ovšem to byl jeho odchod od Hondy k Yamaze také.

Já osobně si myslím, že Rossi nebude v příštím roce ČERVENÝ, a potom je otázka Burgesse bezpředmětná a toto duo snů tak zůstane pohromadě. To vše ukáží příští dny, respektive hodiny. Možná už noc z neděle na pondělí.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist