Týmy MotoGP vyzkouší novou proceduru výměny motorek v boxech

Po skončení druhého tréninku mají týmy královské kubatury prostor k tomu, aby jejich jezdci vyzkoušeli novou proceduru výměny motocyklů v boxech. Tato situace může nastat během závodu, když dojede na změnu podmínek a je třeba nasadit motorku s nastavením a pneumatikami do mokrých nebo suchých podmínek.

V Brně došlo při této výměně málem ke kontaktu Andrea Iannoneho s Aleixem Espargarem, který z boxového stání vyjel a Ital musel na brzdy tak razantně, že spadl a padající Suzuki ještě narazila do jeho druhého stroje. V Rakousku tuto situaci řešili na Komisi bezpečnosti a už to vypadalo, že v den závodu bude omezena rychlost v boxech na čtyřicet kilometrů za hodinu, nicméně z toho nakonec sešlo a opatření nebyla žádná.

Až nyní na Silverstonu si Jezdci MotoGP vyzkouší novou variantu výměny motocyklu v boxech, která má být bezpečnější a má hlavně zamezit tomu, aby došlo ke kontaktu jezdců. Motorky budou mnohem blíž k boxům. Přijíždějící jezdci budou muset motorku zastavit za druhým strojem. Nájezd do boxového stání bude v pětačtyřiceti stupních, druhý stroj bude na výjezdu stát rovněž v úhlu pětačtyřiceti stupňů. Jakmile dojde k výměně, jezdec dřív než vyrazí zpět na boxovou uličku, musí dostat pokyn od svého mechanika, který podobně jak ve formuli 1 sleduje dění za jezdcem a určí, kdy bude jeho výjezd bezpečný.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist