Tým Tech 3 bude od roku 2019 spolupracovat s KTM

Po překvapivé zprávě, kdy Yamaha oznámila konec dlouhé a úspěšné spolupráce s týmem Tech 3, je tu další zpráva, tentokrát od rakouského výrobce KTM, jenž oficiálně potvrzuje spojení s týmem Hervé Poncharala. Od roku 2019 bude MotoGP tým Tech 3 používat techniku KTM a na startovním roštu tak uvidíme celkem čtyři stroje KTM RC16. Zda se změny v MotoGP odrazí také v Moto2, kde má Tech 3 rovněž svůj tým, zatím zůstává s otazníkem.

Po odchodu Tech 3 ze služeb Yamahy se vyrojila spousta možných variant, kde by mohl tým Hervé Poncharala od roku 2019 zakotvit. Nakonec se na odpověď nemuselo čekat ani tak dlouho. K nové spolupráci se vyjádřil ředitel KTM Motorsport, Pit Beirer, který na toto téma uvedl: „Jsem moc rád, že se k nám v MotoGP 2019 a dál připojí tým Tech 3. Je to tým s mnohaletou zkušeností a v šampionátu již dosáhli skvělých výsledků. Jejich profesionální uspořádání nás jen posílí.“

„Čtyři KTM RC16 na startovním roštu pro nás znamená další velký krok a to jak z hlediska vývoje naši MotoGP motorky, tak expanze v paddocku od Red Bull Rookies Cupu až po MotoGP. Těšíme se, že můžeme začít ohromnou spolupráci a jsem vděčný Hervému Poncharalovi za jeho víru v KTM.“


Tým Tech 3 bude v roce 2019 zřejmě něco jako je dnes Pramac Racing u Ducati. To znamená, že to sice nebude čistě tovární tým KTM, ale na rozdíl od jejich éry u Yamahy, teď budou moci počítat alespoň s minimálně jedním komplet novým strojem pro dané období a stejně tak se jim dostane tovární podpory v podobě aktualizací. Toto ale zatím nebylo nijak přesně specifikováno.

Další změna nepochybně nastane u titulárního sponzora. Tech 3 dlouhodobě spolupracuje s Monster Energy, ale jak víme tak KTM je spojena se značkou Red Bull. Těžko si představit, že by na strojích rakouského výrobce byla reklama konkurenta jejich hlavního sponzora, třebaže by to byly stroje týmu Tech 3 Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist