Tým Rizla Suzuki MotoGP směřuje do Misana

Po velmi dobrém výsledku z brněnské Grand Prix míří tovární tým Rizla Suzuki MotoGP do italského Misana s nadějí na další pódiový úspěch.

John Hopkins a Chris Vermeulen se po závodě MotoGP v Brně dostali do nejlepší pětice nejprestižnějšího motocyklového šampionátu. Pouze továrna Suzuki tak má dva zástupce mezi elitní pěticí. Své velmi dobré postavení bude chtít potvrdit i o nadcházejícím víkendu, kdy se na pobřeží Jadranského moře pojede obnovená premiéra Grand Prix San Marina. V osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století se na okruhu Santa Monica již závody Grand Prix konaly, nyní to však bude poprvé, kdy se na okruhu nedaleko rekreačního letoviska Misano Adriatico představí supermoderní stroje MotoGP. Zatímco pro Johna Hopkinse bude okruh absolutní novinkou, Chris Vermeulen si může říci, že zde zná alespoň infrastrukturu, protože samotná dráha doznala před letošní sezónou totální rekonstrukci, která nezahrnovala pouze změnu a úpravu některých zatáček, ale která zahrnovala především změnu samotné jízdy. Od letošního roku se totiž již okruh Santa Monica jezdí po směru hodinových ručiček.
Chris Vermeulen (4. místo v MotoGP 2007 – 124 bodů)
Jsem jedním z mála jezdců, kteří již v Misanu v minulosti byli, ovšem po změně směru jízdy je mou jedinou výhodou to, že vím kde zaparkovat svůj obytný automobil. Do Itálie přijíždíme trochu naslepo. Nevíme jak se bude chovat povrch okruhu a proto bude velmi důležitá čtvrteční volba pneumatik. Opravdu se na závody do Misana těším. V roce 2005 jsem tam byl dvakrát druhý. Budu tento výkon chtít minimálně zopakovat, pokud ne ho ještě vylepšit!
John Hopkins (5. místo v MotoGP 2007 – 124 bodů)
Po mém pódiu z posledního závodu chci ještě více takovýchto výsledku, zvláště pak chci postoupit ještě výše. Před startem sezóny jsem chtěl skončit mezi nejlepší pěticí celkového pořadí, udělám vše proto, aby se to také stalo. Není žádný důvod proč nebýt dokonce třetí. Tento víkend by to mohlo být vše o pneumatikách, nevíme co se stane. Pneumatiky by zde mohly pracovat dokonale, ale také by zde mohly trpět nadměrnou opotřebovaností. Jediné co vím je, že jsme si zde všichni rovni, ještě nikdo zde na motocyklu MotoGP nejezdil. Vím, že můj tým bude od začátku víkendu tvrdě pracovat na tom, aby mi dal co nejlepší motocykl.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist