Třináctá GP sezony – Velká cena Indie

Kapitoly článku

Moto2™ – preview

Vítězstvím v Misanu získal Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) možnost rozšířit svoji bodovou výhodu v čele průběžného hodnocení, která je nyní na 34 bodech. Španěl hned poté, co převzal roli lídra nastavil obdivuhodné tempo a zároveň využívá chyb svých hlavních soupeřů v cestě za titulem. Jak je ale vidět na výsledcích, zastavit Acostu nebude snadné.

Na druhé pozici je Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team), jemuž se od závodu v Německu moc nedaří. Na Sachsenringu stál naposledy na stupních vítězů, protože od té doby se mu to zatím nepodařilo zopakovat. Díky tomu také přišel o vedení v šampionátu a ztráta se neustále zvětšuje. Zda Ital dokáže zmobilizovat síly a Acostu zastaví, to je otázka za milion.

Se ztrátou 31 bodů na druhého je na třetí pozici hodnocení Moto2™ Jake Dixon (Autosolar GASGAS Aspar Team). Vítěz závodů v Assenu a Barceloně je celkem pohodlně ukotven na třetí pozici, ale zda se mu podaří jít ještě o něco výš, to uvidíme až časem. Brit totiž ne vždy dokáže chyb soupeře využít, protože většinou je dělá i on sám.

Celkem 30 bodů ztrácí na Brita Dixona čtvrtý Aron Canet (Pons Wegow Los40). Španěl už má otázku budoucnosti v Moto2™ zajištěnou, jelikož poté, co Sito Pons oznámil ukončení svých aktivit v mistrovství světa, Canet příští rok pojede s týmem Fantic Racing. Současný jezdec tohoto týmu Celestino Vietti (Fantic Racing) je nyní šestý, jen 10 bodů za Canetem a Alonsem Lopezem (SpeedUp Racing), který má stejný počet bodů jako jezdec Ponsova týmu Canet.

Sedmým jezdcem v pořadí je Filip Salač (QJMOTOR Gresini Moto2). Čech má otázku budoucnosti v MS rovněž vyřešenou, jelikož pojede s týmem Marc VDS Racing. Nyní ztrácí 15 bodů na Viettiho a dva body za českým jezdcem je osmý Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda Team Asia). Filip Salač před závodním víkendem v Indii a Japonsku uvedl: „Už se nemůžu dočkat zahájení asijského turné, je to pro mě nejlepší část sezóny. Všichni budou v Indii poprvé, viděl jsem nějaké fotky a okruh vypadá velmi dobře, myslím, že se dokážeme docela rychle adaptovat. Bude pro nás pozitivní, že nikdo nemá žádná data, bude to zábava! Pak Japonsko, kde určitě odvedeme dobrou práci. Už se nemůžu dočkat, až budu jíst asijské jídlo!!! Cílem bude pokračovat v práci, kterou jsme odvedli v Misanu. Mysleli jsme jen na tempo a časy na kolo, aniž bychom věnovali pozornost pozici nebo práci ostatních jezdců, což ve finále zafungovalo. Jsem si jistý, že domů přivezeme dobrý výsledek.“

Moto2™ – stav MS po GP San Marina:

1.  Pedro Acosta Red Bull KTM Ajo 211 bodů
2.  Tony Arbolino Elf Marc VDS Racing Team 177
3.  Jake Dixon Inde GASGAS Aspar Team 146
4.  Aron Canet Pons Wegow Los40 116
5.  Alonso Lopez +Ego SpeedUp 116
6.  Celestino Vietti Fantic Racing 106
7.  Filip Salač QJMOTOR Gresini Moto2 91
8.  Somkiat Chantra IDEMITSU Honda Team Asia 89
9.  Fermín Aldeguer +Ego SpeedUp 84
10.  Manuel Gonzalez Correos Prepago Yamaha VR46 MasterCamp 83
11.  Ai Ogura IDEMITSU Honda Team Asia 75
12.  Sam Lowes Elf Marc VDS Racing Team 74
13.  Sergio Garcia Pons Wegow Los40 63
14.  Albert Arenas Red Bull KTM Ajo 59
15.  Joe Roberts Italtrans Racing Team 40
16.  Barry Baltus Fieten Olie Racing GP 39
17.  Jeremy Alcoba QJMOTOR Gresini Moto2 33
18.  Bo Bendsneyder Pertamina Mandalika SAG Team 22
19.  Darryn Binder Liqui Moly Husqvarna Intact GP 13
20.  Dennis Foggia Italtrans Racing Team 13
21.  Lukas Tulovic Liqui Moly Husqvarna Intact GP 12
22.  Mattia Pasini Fieten Olie Racing GP 11
23. Marcos Ramirez OnlyFans American Racing 4
24.  Izan Guevara Inde GASGAS Aspar Team 3

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist