Trest za ulitý start rozpálil Crutchlowa doběla

Do závodu královské kubatury v Argentině startoval Cal Crutchlow osmý z třetí řady. Po pár odjetých kolech ale dostal informaci, že musí jako trest za ulitý start projet boxovou uličkou. Samozřejmě tím britský závodník LCR Hondy ztratil šanci bojovat o pozice na stupních vítězů o něž by na základě jeho konečného výsledku zřejmě také usiloval. Crutchlowa rozhodnutí sportovních komisařů rozčílilo tak, že si s nimi po skončení závodu zašel promluvit.

Po skončení závodu, v němž Cal Crutchlow obsadil konečné třinácté místo také díky pádu jezdců Yamahy z poledního kola, byl britský závodník pořádně rozlobený. Záběry v televizi na ulitý start neukazovaly, což se také od členů týmu dozvěděl a to jen přidalo na jeho odhodlání si to vyříkat se sportovními komisaři, jejichž šéfem je dvojnásobný šampion pětistověk Freddie Spencer.

Někdy je opravdu lepší napočítat do deseti, někdy do dvaceti, než se začne s obviňováním druhých za něco, co jsem, třebaže minimálně, ale přesto mohl udělat sám. Jde o to, že Cal Crutchlow na adresu sportovních komisařů uvedl, že za něco takového by ulitý start určitě nedali Rossimu nebo Márquezovi a také poznamenal, že místo Spencera by tam měl být někdo, kdo tomu rozumí, třebaže si ho jako jezdce velmi váží.

„Ulitý start tam nebyl,“ uvedl Cal Crutchlow po závodě. „Ale Freddie Spencer to zřejmě vidí jinak. Říkají, že jsem se tam posunul, ale na tom co jsme viděli, ale i na jejich snímcích nic takového vidět není. Když stojíte na startu a balancujete na jedné noze, to není, že motorku tlačíte dopředu nebo něco na ten způsob. Názor na to nezměním. Nesouhlasím s rozhodnutím a jsem zklamaný, že jsem musel projet boxy, ale odjel jsem dobrý závod a snažil se odvést co nejlepší práci. Je třeba jít dál a už se těším na Texas, kde máme v plánu další dobrý závod.“

Nakonec byl zveřejněn záznam kamer, které při startu monitorují pohyb každého z jezdců a na záběru je vidět, že tam v případě Crutchlowa pohyb při zapnutých červených světlech opravdu byl. Pravidla jsou v tomto směru nekompromisní, třebaže takto získaná výhoda je zanedbatelná, ztráta v podobě trestu průjezdu boxy je obrovská.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 14 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 2 Kč
bikerbar-hulin přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
SV-Mušketýr přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Krahy přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist