Tovární Yamaha MotoGP™ představila tým den před testem v Sepangu

Tovární tým tří ladiček Monster Energy Yamaha MotoGP™ představil dnes v malajském Sepangu složení svého týmu s jezdeckou dvojicí Fabio Quartararo a Alex Rins. Barvy YZR-M1, boxů, kombinéz jezdců i týmového oblečení zůstalo stejné. Změny jsou u některých nových sponzorů, a především v personální a organizační oblasti Yamahy.

S továrním týmem pokračuje jezdec Francouz Fabio Quartararo, novou posilou je španělský závodník Alex Rins. Změny jsou především ve vedení. Generální ředitel divize vývoje motoristického sportu společnosti Yamaha Motor Co., Ltd. Takahiro Sumi bude nyní úzce spolupracovat s novým vedoucím projektu Yamaha YZR-M1 Kazuhiro Masudou a novým technickým ředitelem Yamaha Factory Racing Massimem Bartolinim.

Šéf týmu Monster Energy Yamaha MotoGP™ a výkonný ředitel Yamaha Motor Racing Lin Jarvis plus manažer týmu Monster Energy Yamaha MotoGP™ Massimo Meregalli, pokračují na čelních pozicích vedení týmu Monster Energy Yamaha MotoGP™. Testovací tým Yamaha Factory Racing MotoGP™ a jeho jezdec Cal Crutchlow je nyní nově pod taktovkou Kazutoshiho Seki.

Francouz Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team), který s Yamahou získal titul mistra světa v roce 2021, pokračuje s třemi ladičkami ve snaze zvrátit nepříznivou situaci a útočit znovu na přední pozice. Quartararo už společně s Alexem Rinsem (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team) začátkem února v Sepangu testoval v rámci přípravného testu zkušebních týmů a týmů výrobců s úlevami skupiny D.

„Je začátek nové sezony, což je pokaždé vzrušující okamžik!“ uvedl Fabio Quartararo. „Všichni začínají od nuly a vím, že já i tým máme super motivaci odvést během testů v Sepangu co nejvíce práce. Dobrý začátek roku 2024, třebaže se jedná o předsezonní testování, může později znamenat velkou výhodu. Stejně jako pokaždé dáme do každého dne, do každého tréninku, do každé jízdy a do každého kola maximum. Vím, že Yamaha tvrdě pracuje, takže si myslím, že pokud na to ve všech ohledech zatlačíme, měli bychom společně absolvovat skvělý rok. Chci bojovat vpředu a chci opět pozdravit své fanoušky z nejvyššího stupně vítězů!“

Novou posilou továrního týmu Yamahy je španělský závodník Alex Rins. „Práci s M1 a týmem Yamahy jsem si poprvé vyzkoušel už na testech ve Valencii a teď v rámci přípravného testu, nicméně dnešní akce k zahájení sezony 2024 je pro mě pocitově jako by to byl můj první den u týmu,“ řekl Alex Rins a pokračoval: „Na testu ve Valencii se nám povedly první jízdy, takže jsem byl docela spokojený, a už se nemůžu dočkat, až zítra budeme pokračovat v práci tady v Sepangu. Musím vyzkoušet spoustu věcí, ale už nyní cítím potřebnou jistotu. Zdá se, že si na motorku dokážu rychle zvyknout, takže si myslím, že během testování v Sepangu budu schopen udělat další zlepšení. Hodně jsem zapracoval na fyzické kondici, abych byl na co nejlepší úrovni, ale teď už chci znovu začít jezdit!“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist