Tisková zpráva Lukáše Peška

Lukáš podruhé za sebou na 10. místě!

Tisková zpráva týmu Auto Kelly – CP Grand Prix Racing Team

14/2008, GP Portugalska – závod, Estoril, 13. 4. 2008

Lukáš podruhé za sebou na 10. místě!

„V prvním kole jsem si připadal jak ve třídě 125, protože jsem viděl úplně dopředu“ zhodnotil Lukáš dnešní velmi povedený start a naznačil tak zároveň, že se jeho i naše práce v nové třídě se ubírá tím správným směrem.

V Estorilu v noci silně pršelo, a tak se jel ranní warm-up na mokré trati. Lukáš v něm lehce upadl, ale zvedl svůj motocykl a bez zajetí do boxů pak absolvoval celý trénink, na jehož konci mu patřilo 4. místo. Ukázal tak odhodlání bojovat, s jakým vstoupil do dnešního programu a jež mu vydrželo i po celý závod. Po výborném startu, po kterém postoupil o 5 míst až na 7. příčku, absolvoval téměř celé první kolo s první skupinou. Na jeho konci se mu však zahltil motocykl, ztratil 2 místa a první skupina mu odjela. Pak se pohyboval spolu s Faubelem a v závěru s Barberou, s kterými jel o 8. místo. V posledních kolech Lukáš kvůli opotřebené zadní pneumatice zvolnil, ale přesto dokončil závod na velmi dobré 10. pozici a zopakoval tak výsledek z Jerezu.
V průběhu závodního víkendu se Lukáš Pešek setkal s tenistou Rogerem Federerem, který byl hostem našeho týmu na pozvání našeho sponzora společnosti Emmi. 


Lukáši, jak bys popsal dnešní úspěšný závod?
„Start se mi povedl celkem dobře, do první zatáčky jsem se pak vešel optimálně a držel jsem se s první skupinou. Bohužel se mi v esíčku trochu zahltila motorka, ztratil jsem kontakt a propadl jsem se o 2 pozice zpátky. Potom jsem jel na této pozici v podstatě celý závod. Byl jsem v kontaktu s Faubelem a potom s Barberou, ale v závěru mi odešly pneumatiky a ještě na tom v této situaci neumím dost dobře jet, abych to měl absolutně pod kontrolou, takže jsem musel zvolnit a dojet na 10. místě.“

Jsi s tímto výsledkem spokojený, a kde vidíš ve své jízdě rezervy?
„Jsem spokojený, dojel jsem závod v top 10 a mám další zkušenost. Co se týká závěru, tak jsem ještě úplně nevěděl, jak mám na opotřebených gumách jet, zkoušel jsem to různě a uvidíme, jak mi to pomůže pro příští závod. Naučit se jezdit závěry závodů je to nejdůležitější, co teď musím zvládnout. Cítím ale, že se zlepšuji a naše práce se posouvá krok za krokem tím správným směrem.“

Daniel M. Epp:

Jak jste spokojen s dnešní Lukášovým výkonem a výsledkem?
„Po včerejšku jsem věřil v umístění v top 10, což jsme akorát zvládli. První 4 GP jsme plánovali jako zkušební, aby si Lukáš zvykl na novou třídu, a když si zvykne na úrovni top 10, tak jsme samozřejmě spokojeni, můžeme pracovat dál a jsme na dobré cestě."

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist