Telefonica MoviStar Honda a Jerez

Tým Telefonica MoviStar Honda MotoGP před úvodním závodem letošního šampionátu MotoGP.

Víc jak sto tisíc fanatických diváků je připraveno hltat úvodní závod letošního šampionátu MotoGP přímo v jeho dějišti. Ve španělském Jerezu de la Frontera se na start již poněkolikáté postaví i domácí Sete Gibernau, který s novým modelem motocyklu Honda RC 211V zaznamenal v předsezónních testech několik výborných výsledků, které vrcholily při speciálním kvalifikačním testu v Barceloně. Okruh v Jerezu patří mezi okruhy, které Sete miluje, je to také místo, kde v loňské sezóně slavil jeden ze svých triumfů, když zde v dešti dokázal porazit celé startovní pole jezdců nejprestižnější třídy.
"Nenalézám slova, kterými bych popsal tamní atmosféru, diváci jsou v Jerezu jedineční," říká Gibernau před úvodním dílem letošního šampionátu. "Vždy tam byla první evropská Grand Prix, tentokrát to je úvodní Grand Prix celé sezóny, proto si myslím, že tam bude lidí dost. Do Jerezu přijíždím koncentrovaný. Po všech těch testech se cítím silný. Jedním z mých předsezónních cílů bylo posílit vztah s HRC, týmem a Michelinem, nyní mohu říci, že jsem svého cíle dosáhl. Během testování jsme pracovali společně a šli za jedním cílem. S výsledky testování jsem velmi potěšen. Ještě je před námi více práce, ale jednotlivé časy a závodní rychlost potvrdily, že máme velmi silný základ. Ve srovnání s minulým rokem se cítím silnější fyzicky i mentálně. Nemohu se dočkat závodů."
S dvouletou zkušeností v MotoGP se přestěhoval od Yamahy k Hondě italský jezdec Marco Melandri, který se stal týmovým kolegou Španěla Gibernaua. Po váhajícím začátku testovacího programu zaznamenal Melandri v závěru zimní přípravy několik velmi pozoruhodných výsledků. S přibývajícími kilometry v sedle RC 211V stoupala Marcova důvěra v tento stroj. Vynikající závodní simulace na okruhu v Qataru, čtvrté místo v kvalifikaci při IRTA testech v Barceloně, ale i dobré výsledky při posledních oficiálních testech v Jerezu ukazují, že Melandri je na start této sezóny velmi dobře připraven.
"Práce odvedená v Jerezu byla velmi důležitá, protože jsem dokázal zlepšit svou závodní rychlost," říká Marco Melandri. "Byl jsem schopný vyzkoušet motocykl také v mokrých podmínkách a získal jsem velmi kladnou zpětnou vazbu. V neděli jsem si v Jerezu dokonce zlepšil na kvalifikační pneumatice Michelin svůj nejlepší čas. Nyní se cítím připravený na výzvu roku 2005. Našel jsem tým, který mi věří, a který mě podporuje v mé práci. Baví mě jezdit na tomto motocyklu. V týmu Gresini jsem našel ideální prostředí a mimořádně kvalitní motocykl, který vyhovuje mému jezdeckému stylu. Nemohu se dočkat, až budu opět na okruhu v Jerezu. Je to okruh, který se mi opravdu líbí, je technický a velmi závodní. Nejlepší místa na předjíždění jsou na konci dvou rovinek. Jerez je dobrý nejen kvůli dráze, ale také kvůli divákům. Je to jako když vjíždíte na stadion, je to neuvěřitelný pocit. Z hlediska diváků si myslím, že je to nejlepší Grand Prix celého mistrovství."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist