Tech3 do Top-5 s novým motorem

Andrea Dovizioso a Cal Crutchlow ukončili test v Malajsii s velkým úspěchem a oba absolvovali během třetího dne i dlouhý long-run.

Andrea Dovizioso se probojoval poslední den testů do Top-3. "Pokud pominu déšť, který nás pronásledoval po dva dny, tak to byl velmi dobrý test a jsem spokojený. Mohl jsem tak absolvovat první mokrý test a měl jsem velmi dobrý pocit. Motor běží opravdu skvěle a "klouzání" mně už nedělá vůbec žádný problém", řekl Dovi.

"Jsem rád, že nyní mohu plně využít potenciál YZR-M1. Cítím se na motorce opravdu skvěle a jsem spokojen i s dosaženými časy. Řadě věcí nyní rozumím daleko lépe a udělali jsme rozhodně velký krok dopředu",
byl spokojen Ital, který se konečně zbavil následků motokrosového zranění a mohl jezdit opravdu naplno.
Doviziosovi se moc líbí i nový motor Yamaha: "Ten je skvělý především při vjezdu do zatáčky, to je silná stránka Yamahy. Dnes jsem absolvoval i jeden dlouhý Long-Run, který byl důležitý pro poznání charakteristiky tohoto motocyklu a také toho, jak se ojíždí pneumatiky. Nějaká práce nás ještě čeká, ale už nyní máme naši laťku výkonnosti položenou opravdu dobře. Nyní se už těšíme na Jerez, to je úplně jiná trať a také tam bude příjemnější teplota".

Cal Crutchlow dnes zlepšil neuvěřitelně svůj dosavadní zajetý čas: "Jsem opravdu hodně šťastný, neboť počasí hrálo první dva dny hrozně důležitou roli, ovšem dnes jsme mohli jezdit na suché trati a udělali jsme velký skok dopředu", říkal britský jezdec, který si pochvaloval nový motor Yamahy.
"Jsem velmi spokojený se svým dosaženým časem, neboť to není můj oblíbený okruh. Skončil jsem pátý a v úplné blízkosti Top-3. Hodně sebedůvěry mně dodalo, že jsem dokázal jezdit oproti loňsku konstantní časy, prostě si jízdu na litrové motorce užívám", uzavřel hodnocení testů Crutchlow, který dnes absolovoval i 12-ti kolový run a ještě dodal: "To bylo hodně obtížné, ale důležité k tomu, abychom poznali, jak se chovají pneumatiky. Ukázalo se, že je nutné je hodně šetřit. Nyní jsem zvědavý na Jerez, tady v Sepangu motocykl fungoval skvěle, ale tam je to úplně jiná trať. A je tam také chladněji, takže získáme další poznatky o potenciálu našeho motocyklu". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist