Suzuki: Rozhodnutí padne do konce června

Manažér týmu Rizla Suzuki, Paul Denning, navštívil v závodní přestávce Japonsko a byl přijat nejvyšší správní radou u Suzuki. Do konce června by mělo padnout rozhodnutí, jak se bude tato tradiční japonská továrna angažovat v závodech MotoGP.

Základy příští sezóny MotoGP se pomalu už staví. Honda a Ducati už testovaly prototypy na rok 2012. Rovněž výběr jezdců a nových týmů běží na plné obrátky. Ticho je ale u japonské Suzuki. Nový motocykl o objemu 1000 ccm ještě na testován na trati vůbec nebyl. Není také vůbec jasné, zda se Suzuki zúčastní příštího šampionátu s jedním, nebo se dvěma jezdci, nebo se ho nezúčastní vůbec.
Po návštěvě v Japonsku seznámil média s aktuálním stavem u Suzuki týmový šéf Paul Denning: "Musím říci, že setkání proběhlo pozivně a udělalo na mě dobrý dojem. Ovšem nepadlo vůbec žádné rozhodnutí. Interně bude o projektu 2012 s litrovými motory (v úvahu totiž připadá i varianta účasti s 800-kami - pozn. Bosso) rozhodnuto do konce června. Ačkoliv nemohu vědět, jak se nejvyšší bossové v Japonsku rozhodnou, tak vše probíhalo ve velmi optimistické atmosféře a zaznamenal jsem některé náznaky, že Suzuki chce v šampionátu zůstat".
Denning také potvrdil, že navrhl správní radě, aby se Suzuki opět zúčastnila se dvěmy motocykly: "Nasazení jen jednoho motocyklu je hodně problematické a ukázal to hned první závod v Kataru. Alvaro Bautista spadl v tréninku a zlomil si stehenní kost. Tím pádem nebyla na startu žádná Suzuki, tedy pro továrnu a sponzory ten nejhorší možný scénář. Proto jsem doporučil opět dva motocykly na rok 2012. Bylo o tom hodně diskutováno a určitě nepadne rozhodnutí na základě mého doporučení, to je jasné. Rozhodnutí padne na základě různých faktorů, které někdy nemají ze sportovního hlediska žádný význam. Myslím si, že Suzuki opět nastoupí se dvěma jezdci, otázkou ale je, zda už příští rok, nebo až za několik roků, až se hospodářská situace na motocyklovém trhu zlepší", řekl dále Denning.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist