Stoner: Srdeční záležitost

Mistr světa Casey Stoner z továrního týmu Repsol-Honda má rád rychlý okruh v Silverstone, tedy s výjimkou nově přestavěného úseku.

Casey Stoner má pro Grand Prix Velké Británie jasný cíl: zkrátit bodový odstup na vedoucího jezdce šampionátu Jorge Lorenza. Australský mistr světa se těší na tuto novou výzvu: "Silverstone je okruhem, který mám opravdu rád. Jediné co se mně trochu nelíbí, je nový úsek tratě, který byl zařazen před dvěma roky. Vždy si přeji, abychom se vrátili ke staré variantě okruhu, neboť ten nový úsek je opravdu hodně, hodně úzký".

Zbytek tratě se továrnímu jezdci Hondy opravdu líbí a má na trať i díky loňskému roku velmi dobré vzpomínky: "Pokud pomineme ten nový úsek, tak je to fantastická trať. Je velmi rychlá a dovolí Tvému srdci, aby bilo hodně rychle", prozradil mistr světa.

V loňském roce zde vyhrál Stoner v dešti: "Doufám, že letos budeme mít všechny čtyři suché tréninky. Jen tak můžeme zjistit, zda naše vylepšení z barcelonských testů bylo krokem dopředu".
Mistr světa Casey Stoner, který na konci této sezóny končí oficiálně se závoděním, se také vyjádřil na téma startu s wild card v roce 2013, především na domácím okruhu Phillip Island: "Musím se nad touto možností zamyslet, což jsem doposud neučinil. Chci dokončit aktuální sezónu co nejlépe a odevzdat v ní to nejlepší, co umím. Myslím si, že eventuální start s wild card by jistě přinesl hodně legrace, ale doposud není vůbec nic naplánováno. V příštích rocích by to bylo jistě zajímavé, ale myslím si, že udržet rychlost s těmi nejlepšími by bylo hodně těžké", vysvětlil tovární pilot Hondy.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist