Stoner krotí vášně, závod není v plánu

Už loni poté, co spatřila světlo světa informace o tom, že Casey Stoner opustí Hondu a své služby nabídne Ducati, tak v tom spousta lidí viděla jeho možný návrat na závodní dráhu. Smlouva s HRC vypršela poslední den roku a už koncem ledna Australan testoval Desmosedici v Sepangu. Měly to být dva dny, nakonec to byly tři dny a z toho dva společně s ostatními jezdci MotoGP v rámci oficiálního IRTA testu.

Návrat do sedla Ducati proběhl bez větších komplikací a Casey Stoner dokazoval, že nic neztratil z rychlosti, kterou tolik vynikal než svoji závodní kariéru s dvěma tituly mistra světa v roce 2012 ukončil. Celkově byl v testu devátý jen osmnáct tisícin za továrním jezdcem italského výrobce Ducati Iannonem.

Poslední den testu v Sepangu zaznělo z tábora Ducati, že ve druhém testu na Phillip Islandu už Stonera testovat neuvidíme. Média následně začala spekulovat, že nastoupí do prvního klání sezony v Kataru. Je sice pravda, že Australan umí mlžit už jen při vzpomínce jak se rodilo jeho oznámení o ukončení kariéry, ale závodit v Kataru, to už by byl fakt dost velký kalibr.

Casey Stoner hovořil s Gazetta dello Sport, kde na otázku, zda si myslí, že je natolik rychlý, aby v Kataru dosáhl na stupně vítězů, uvedl: „Abych byl upřimný, pravděpodobně ne. Lidé toho namluví a říkají, že bych mohl závodit, protože jsem konkurenceschopný. Ale já neskončil, protože jsem konkurenceschopný nebyl.“

„Možná bych nedal víc než pět nebo šest kol, protože nejsem připravený … . Prostě ohledně závodění tam neexistují žádné plány,“
dodal na toto téma Australan. Zda je to skutečně tak nebo tu šlo o to zjistit, jak na tom je a schyluje se k nějakému překvapení, tak na to si zřejmě počkáme až do března.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist