Stoner bude otcem! Pojede ale v Motegi?

Vedoucí jezdec šampionátu Casey Stoner bude tatínkem, to je jasné. Ale zároveň znovu vyvolal celou záležitost o bojkotu japonského závodu Grand Prix v Motegi.

Při brněnské Grand Prix se diskutuje a pochopitelně diskutovat ještě bude o účasti jezdců při Grand Prix Japonska v Motegi. A potvrdilo se také, že továrny vyvinuly na hvězdy MotoGP tlak. Projevilo se to i na prvním vyjádření továrního pilota Hondy, Caseyho Stonera: "Moje vyjádření po GP Silverstone bylo zbytečně emocionální a mohlo zanechat negativní dojem proti závodu GP v Motegi", vysvětloval v Brně Casey Stoner: "Ale v letní přestávce jsem si obstaral neutrální data z Austrálie a tak je můj postoj k účasti na GP Japonska otevřenější". 
Úplně přesně se ale Stoner nechce vyjádřit, zda pojede 2. října na okruhu Twin Ring Motegi nebo nepojede: "Neřeknu ani jestli pojedu, neřeknu ale ani, jestli nepojedu".

Stoner ovšem také prozradil, že jeho negativní postoj proti Motegi a eventuálnímu ozáření má i své rodinné důvody: "Moje žena Adriana je těhotná, takže jde i o bezpečnost mé rodiny".
Jinak ještě k otázce GP Japonska: V Brně se dnes bude konat zasedání Safety Commission, kde bude přítomen i Carmelo Ezpeleta a po ní by snad mělo být více jasno.

Ale pojďme nazpět ke Stonerovi, který bude v pondělí znovu testovat litrovou Hondu: "Velmi se těším na testování s novým motocyklem. Po Jerezu a po Mugellu pojedeme s novým motocyklem na další nové trati".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)




TOPlist