Snad mi fanoušci Rossiho prominou, doufá Quartararo

Francouz Fabio Quartararo nahradí od roku 2021 v továrním týmu Yamahy italského závodníka Valentina Rossiho. Smlouvu podepsal už letos v zimě, protože Rossi chtěl čas na rozhodnutí, zda s Yamahou po skončení sezony vůbec prodlouží. Nyní se spekuluje, že zamíří k Petronasu, tedy k týmu, kde doteď Quartararo závodil.

Devítinásobný šampion Valentino Rossi chtěl letošní sezonu využít k tomu, aby zjistil jak je na tom s Yamahou a případně prodloužit kontrakt na další dva roky. Bohužel pro Itala vedení tří ladiček nečekalo a do role týmového kolegy Viňalese potvrdili talentovaného Fabia Quartarara. Další ranou Rossiho plánům byla situace s koronavirem, protože se nezávodí a Ital musí stejně rozhodnout o své další budoucnosti aniž by odjel jeden jediný závod.

Nyní již mají probíhat jednání mezi týmem Petronas a Valentinem Rossim a některá média již tvrdí, že je vše dohodnuto jen se dojednávají podrobnosti přesunu Rossiho posádky z tovární stáje k satelitu. Jak to bude vypadat doopravdy, tak to si raději počkejme na oficiální zprávu Yamahy.

Každopádně Fabio Quartararo pojede příští rok s tovární M1 a doufá, že mu to Rossiho fanoušci nebudou mít za zlé. „Byl to on, kdo mi jako dítěti dal motivaci stát se závodním jezdcem,“ citují Francouze na britském Autosportu. „Vidět ho vyhrávat v MotoGP mi působilo obrovskou radost, když vyhrál bylo to stejné, jako bych vyhrál já.“

„Upřímně si ani neuvědomuji, že s ním závodím a že příští rok si, v uvozovkách, sednu na jeho motorku! Doufám jen, že to vůči mně nebude o nevraživosti italských fanoušků, ale opačně a on bude v týmu Petronasu. Protože pokud by Valentino mohl závodit třeba až do pětašedesáti, byl bych nesmírně šťastný!“
dodal Francouz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist