Seteho comeback

To, o čem se už delší dobu spekulovalo, bylo dnes potvrzeno. Sete Gibernau se v příští sezóně vrací do seriálu MotoGP!

Ještě před oficiálním oznámením o návratu Seteho Gibernaua pronikly do světa fotky, na kterých je zachycena Ducati Desmosedici GP9 v barvách týmu Onde 2000, za který Sete příští sezónu pojede. Zajímavé je i to, že Španěl si bude muset zvyknout na nové startovní číslo. Většina jeho fandů si ho pamatuje s číslem 15, které ale v MotoGP už používá Alex De Angelis. Gibernau si proto vybral startovní číslo 59 a to na počest svého dědečka Francisca Xaviera Bulta, jehož firma Bultaco vyrobila v roce 1959 svůj první motocykl.

„Jsem vzrušený, protože zase budu jezdec MotoGP. Jsem potěšen, protože se znovu vracím a dostávám další šanci. Můj cíl je opět si užívat jízdu a jsem ochoten se opět učit a to i ve svých 35 letech.“ řekl o svém návratu Gibernau, jehož comeback přišel jako výsledek řetězce okolností, který byl zahájen letos při závodech v Barceloně. Tam byly dohodnuty jeho testovací jízdy s Ducati na okruhu v Mugellu, kde ukázal, že dovede být stále velmi rychlý. Pak se nějakou chvíli uvažovalo o tom, že už v průběhu letošní sezóny nahradí trápícího se Marca Melandriho v továrním týmu Ducati, ale uvidíme jej až v příští sezóně v týmu bratrů Pabla a Angela Nieta (juniora).
Po dvouleté pauze se Španěl setká s piloty, které zná pouze jako divák. Je mu však jasné, že ti před ním nebudou mít žádný respekt. „Sledoval jsem tyto jezdce při závodech a byl jsem ohromen. Mám před nimi hodně úcty a jsem si vědom, že to bude velmi těžké. Jsem připraven na to, že budu muset velmi tvrdě pracovat. "

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist