Šestý titul Márquez oslavil v rodném městě a ve velkém stylu

Cervera (SPA) - Nějakých deset tisíc lidí naplnilo ulice rodného města Marca Márqueze, aby společně s jezdcem MotoGP oslavili zisk šestého titulu mistra světa. Jen necelý týden po skončení šampionátu tak mohli fanoušci přivítat svého favorita na skutečně domácí půdě.

Tato akce již má svoji tradici a dodnes se těší velké oblibě o čemž svědčí množství lidí v ulicích. Ulicemi rovněž projíždí stovky motorek, takže celá ta slavnostní kulisa neměla chybu. Společně s Marcem Márquezem byl po jeho boku bratr Alex a komplet tým Repsol Hondy. Nemohli chybět ani rodiče a ostatní Márquezovi příbuzní a kamarádi.

V sobotu ráno přivítal Márqueze starosta města a nejočekávanějším bodem dne byl slavnostní průvod městem, který začínal v sedm večer. Akce skončila na náměstí Piuse XII, kde se Márquezovi dostalo dalších ovací.

„Nemám slov,“ uvedl dojatý Márquez. „Rok od roku se fanoušci překonávají. Já jsem na trati, ale oni jsou ti, kteří mi každý den fandí. Trénuji v místních ulicích, buď běhám nebo jezdím na kole, abych dosáhl svého cíle, což je být mistrem světa. Letos jsme toho dosáhli společně. Proto vidět všechny ty lidi v ulicích a mít příležitost to s každým z nich oslavit, je zdrojem obrovské hrdosti.“

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist