Šéf Aprilie míří k Ducati Corse

Od konce letošního roku povede současný šéf Aprilia Racing Luigi Dall’Igna italskou skupinu Ducati v mistrovství prototypových a produkčních motocyklů. Jeho jmenování dnes potvrdilo vedení Ducati Motor Holdingu. Luigi Dall’Igna překvapivě nebude technickým ředitelem, ale v pozici generálního ředitele Ducati Corse vystřídá Bernharda Gobmeiera.

Ohledně přechodu Luigi Dall’Igna k Ducati se různě spekulovalo, nicméně většinou vše končilo na tom, že Aprilia svého muže přeci jenom přesvědčí, aby zůstal. Nicméně Ducati zřejmě přišla s nabídkou, kterou nešlo odmítnout. Bernhard Gobmeier byl u kormidla potom, co italskou Ducati koupilo Audi a ve funkci před deseti měsíci nahradil Filippo Preziosiho. Nyní na čtyřiapadesátiletého inženýra z Bavorska čekají další povinnosti u Volkswagenu. Alespoň tak se to píše v tiskové zprávě.

Přestup Luigi Dall’Igna, který stál za velkým úspěchem Aprilie v mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK a také v mistrovství světa MotoGP, protože ART je nejlepším motocyklem třídy CRT, nadšeně vítá Cal Crutchlow, který bude od roku 2014 právě jezdcem tovární stáje Ducati MotoGP. „Myslím, že u Ducati potřebují určit nějaký směr a pokud by to byl on (Luigi Dall’Igna), pak by to pro Ducati mohlo být dobré,“ uvedl ještě před oficiálním oznámením Crutchlow.

Avizované změny nabudou platnosti 11.listopadu 2013, tedy po skončení letošní sezony. Šéf Ducati Motor Holding Claudio Domenicali k tomu uvedl: „Jsme si jistí, že nová organizace a strategie Ducati Corse se ještě víc zaměřit na technický rozvoj, a umožní dosáhnout našich cílů k tomu, aby Ducati byla znovu klíčovým hráčem v MotoGP a Superbike.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist