Sázení na motorsporty si i v Česku našlo svoje fanoušky

Jaké strategie lze v tomto tipu sázení uplatnit? Jak sázet na MotoGP nebo Formuli 1?

Jaké strategie sázení na motorsporty volit

Co se týče konkrétních herních strategií, lze říci, že se obecně uplatňují ty, které lze obecně využít i u jiných typů sportů.

Především se jedná o:

  • Strategie Martingale
  • Strategie Fibonacci
  • Kellyho strategie
  • Jednotkový systém vkladu
  • Strategie proporčního sázení

Strategie Martingale

Princip této strategie spočívá ve zdvojnásobení vsazené částky v případě prohry v minulém kole. Takto prakticky sázky opakujete až do doby, než se vám skutečně podaří vyhrát. Poté začínáte zase od počátku, tedy s původním vkladem.
Sázet se tímto způsobem dá na motorsporty, ale také třeba na barvu v ruletě. Pro tento účel také byl celý sázkový systém původně vytvořen při sázení na červenou nebo černou. Jedná se tak o poměrně oblíbenou strategii sázení, kterou lze aplikovat právě i na sportovní sázky online. Lze tak říci, že zřejmě tuto sázkovou strategii vyzkoušel prakticky každý sázkař.
Platí totiž, že při sázce na správnou barvu políčka máte více než 48% šanci na výhru. Výhodou tohoto principu je především jednoduchost. Abyste ale mohli být v sázení s touto strategií úspěšní, musíte musíte sázet na kurzy 2,00 a vyšší.

Strategie Fibonacci

Systém Fibonacci je založený na teorii pocházející z roku 1989. Ta pracuje s tezí, že bookmakeři mají složitější pozici, pakliže mají předpovídat remízy. Z toho na druhou stranu mohou dobře těžit sázející a mají tak prostor si najít výhodnou sázku.
Tento typ matematického konceptu říká, velmi zjednodušeně řečeno, že v průměru by se sázka měla vyplatit každé čtyři hry. Konkrétně v Česku tato strategie sice není příliš známá, nicméně i při sázení na motorsporty se vám vyplatit může. Používá se ale v hojné míře i při tipování na fotbal nebo na hokej.
Obecně platí, že minimální kurz dané sázky na remízu musí mít hodnotu 2,60. Lze říci, že celý princip této strategie závisí na matematické posloupnosti součtu dvou předchozích čísel.

Kellyho strategie

V tomto případě se jedná o pravděpodobnost, která nám určuje kolik procent z banku můžeme použít na sázku. Jedná se o rovnici, na jejímž základě dokážeme určit výši sázky při níž dosáhneme co nejrychlejší růst našeho banku.
K tomu, abyste ji mohli vypočítat, budete potřebovat kurz a určit zmíněnou pravděpodobnost výhry vaší sázky. Tuto strategii nelze doporučit hráčům začínajícím.
Ve srovnání například se zmíněnou Fibonacciho strategií lze ale tu Kellyho považovat za méně rizikovou. Nicméně na druhou stranu vyžaduje přesný výpočet pravděpodobnosti určité události a při dodržování této metody váš bankroll neporoste nijak významně. Pokud se vám ale podaří ji stanovit dobře, ve svých výsledcích se můžete těšit na exponenciální růst.

Jednotkový systém vkladu

Tímto způsobem si sestavíte vlastní systém důvěry. A to vždy s hodnotou od 1 do 10, od 1 do 20 atd. Při nejnižší předpokládané míře důvěry si vsadíte minimální sázku, nejvyšší důvěra znamená maximální výši sázky. Nicméně ani tak byste neměli vsázet vysoké sumy, hodnota vkladu by neměla za žádných okolností překročit 5 %.

Vždy byste měli respektovat svůj bankroll management. Ten se sice ponejvíce uplatňuje v pokeru, ale v zásadě jej lze uplatnit na veškeré typy sázek včetně těch na motorsporty. Obecně platí, že byste neměli více než 5 % svého bankrollu sázet na jednu sázku. K hraní je potřeba přistupovat jakožto k zábavě, ne jako ke zdroji příjmu peněz nebo vidině získání jednorázového velkého obnosu peněz.

Strategie proporčního sázení

V souladu se strategií proporčního sázení by výše sázky měla být vypočtena jako vaše výhoda vydělená kurzem. To znamená v modelovém příkladě například výhoda 10 % při kurzu 2 (1:1), vydělíte 10 / 1 a výsledek je 10. Proto byste měli na začátku vsadit 10 % z celkově dostupných 20 000 Kč, což prakticky znamená 20 000 Kč.
Platí, že proporcionální sázení může být z dlouhodobého hlediska ziskovější a teoreticky i bezpečnější než používání pevné výše sázky. Nicméně lze říci, že se spíše vyplatí při sázení na méně známé týmy s vysokým kurzem.
Pro proporční sázení lze také využít Kellyho rovnici. V tomto případě se sázka počítá jako šance oproti kurzu dělená kurzem mínus 1. V tomto případě je šance oproti kurzu vyšší o 10 % a kurz je 2, dělíte tedy 10 / 1 a výsledek je 10.

Kterou strategii si vybrat

Obecně nelze říci, která z výše popsaných strategií je lepší a kterou by si sázkař tedy měl zvolit. Všechny výše popsané metody mají svoje přednosti a nedostatky. Klíčové proto je mít v sázení dostatek zkušeností a také si získat potřebné informace.
Sázkaři by se tak měli snažit vytěžit maximum údajů o daném závodě. Svou pozornost byste tak měli věnovat tréninkům i kvalifikaci. Velký vliv na výsledek závodu mají také vlastnosti trati, jako je uspořádání okruhu, stav povrchu a typy zatáček. Různí jezdci a motocykly mohou vynikat na určitých typech tratí.

Poměrně podceňovaným bodem je taktéž počasí, které má zásadní vliv na pneumatiky a nastavení každého monopostu. Povětrnostní podmínky, například déšť nebo vysoké teploty mohou ovlivnit přilnavost trati a výkon pneumatik, což vede ke krajně nepředvídatelným výsledkům.
Především u sázení na Formuli 1 se prokazuje, že naopak příliš nezáleží na výsledcích z počátku sezóny. Platí totiž, že počáteční změny se objevují jak kvůli změnám pravidel, tak i kvůli zvýšení rychlosti jezdců. A nějakou dobu trvá, než se na ně závodníci adaptují.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)




TOPlist