Rossi s vlastním týmem MotoGP zatím nepočítá

Většině jezdcům letos končí smlouvy, což je i případ Valentina Rossiho, který se nechal slyšet, že rozhodnutí o prodloužení spolupráce s Yamahou nechá až jak dopadnou předsezonní testy a úvodní závody sezony 2018. Jeho jméno je nicméně stále častěji spojováno s novým týmem, který by posílil řady královské kubatury a to jako satelit tří ladiček. V Kataru ale Rossi nic takového nepotvrdil. Nepřímo ale potvrdil, že se blíží jeho prodloužení smlouvy s Yamahou.

Když Hervé Poncharal, majitel stáje Tech 3, oznámil ukončení spolupráce s Yamahou, bylo to poměrně dost velké překvapení. Francouz ale věděl, že pokud by o satelitní motorky Yamahy zažádal Rossiho tým, s nejvyšší pravděpodobností by mu dali přednost. Proto tu nemůže být řeč o nějakém velkém překvapení, prostě je to majitel stáje, má nějakou zodpovědnost za své zaměstnance, tak vzal dobrou příležitost, která se mu nabídla. Zatím to oficiálně potvrzení není, ale zřejmě se jedná o dlouhodobou spolupráci s KTM.

Yamaha teď ale zůstala bez týmu, který by od roku 2019 provozoval jejich satelitní stroje. Bývalo zvykem, že po posledním závodu ve Valencii prostě z boxů tovární stáje převezli motorky do boxů Tech 3 a tak začala příprava na novou sezonu. Pro potenciální zájemce z řad ostatních týmů, jako například Avintia Racing nebo Ángel Nieto Team (Aspar), je důležitý nějaký dlouhodobý projet, ale tím si nemůžou být jisti, když je ve hře karta VR46.

V Kataru teď týmy MotoGP testují a Valentina Rossiho se zeptali, zda příští rok postaví svůj tým MotoGP. Ital ale prozatím nic takového neplánuje, protože jak prozradil, on sám zřejmě bude ještě pořád závodit. „Situace je celkem jasná, především jsem ale nečekal, že by Poncharal od Yamahy odešel,“ řekl Rossi. „Zvažovali jsme možnost mít tým v MotoGP. Byla by to skvělá příležitost, ale ještě to udělat nemůžeme. Minimálně příští dva roky tým s Yamahou mít v MotoGP nebudeme už jen proto, že nejspíš já sám budu ještě závodit. Je to něco, co zvážíme v budoucnu, když ukončím závodní kariéru, ale ne v letech 2019 a 2020.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Zuhlin přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist