Rossi s kompletním hliníkovým rámem

Po polovičním kroku, tedy rámu s předními komponenty z hliníku, který jel Ital v Aragónu, bude Valentino Rossi testovat tento týden v Jerezu kompletní rám "Deltabox" z hliníku.

Podvozek vybavený vpředu hlinikovými komponenty, který jel Valentino Rossi při závodě Motorland Aragon, byl zřejmě pro Ducati jen prvním krokem k postupnému přechodu na šasí z hliníku. Dle Motorcycle News bude italský ex-šampion Rossi testovat tento týden v Jerezu hliníkový Deltabox.

Tím se Ducati dostala při svém konceptu vývoje šasí úplně na koncept svých japonských rivalů, ačkoliv řadu let šla svou vlastní cestou. Rám byl navržen samotnou továrnou Ducati, byl však postaven továrnou zabývající se speciálně výrobou podvozků, tedy britskou FTR.

Deltabox by měl být poslední částí vývoje během letošní sezóny, které by Ducati mělo pomoci, aby Valentino Rossi opět jezdil na špici závodního pole královské kubatury.

Veškeré doposud zavedené updaty ale úspěchy vůbec nepřinesly, jen v kostce si je připomeňme: Od Estorilu bylo používáno upravené karbonové šasí, potom následoval od Assenu typ GP11.1, a nyní tedy v Aragónu podvozek s předními díly z hliníku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist