Rossi potřebuje body

Ex-mistr světa Valentino Rossi je v průběžném pořadí MS až na pátém místě a na vedoucího Jorge Lorenza ztrácí po dvou závodech už 25 bodů. To v praxi znamená, že v Portugalsku nutně potřebuje úspěch.

Po hodně nepodařeném předjížděcím manévru proti Caseymu Stonerovi a po velmi dobré - následující - stíhací jízdě v Jerezu potřebuje tovární jezdec Ducati v Portugalsku v neděli body jako sůl. Je totiž jasné, že italská média a všichni "ducatisti" a "rossisti" začínají být už hodně nervózní a netrpěliví.
Rossi doposud vyhrál v Estorilu - z jedenácti startů - pět závodů. Faktem ale také je, že poslední tři závody MotoGP zde vyhrál nový král královské kubatury MotoGP Jorge Lorenzo. "S odložením závodu v Japonsku jsme měli tři volné víkendy bez závodu, takže jsem měl po testech GP12 v Jerezu čas na chvíli vypnout a taky jsem pokračoval v tréninku pro vylepšení mé fyzické kondice, tedy dobil jsem baterky pro Estoril. Tím se také zlepšil můj zdravotní stav. Estoril je okruh, který mám docela rád, a budeme zde pokračovat v práci na GP11. A v pondělí následují testy, kde budeme zkoušet nové šasí", říká světový ex-šampion Vale Rossi, který si je také vědom toho, že počasí v Portugalsku bývá hodně proměnlivé: "V Estorilu jsou podmínky na jaře vždy hodně nejasné, protože je díky blízkosti oceánu velmi větrno a počasí se zde velmi rychle mění, na jaře pak obzvlášť. V Jerezu jsme viděli, že jsme na mokru konkurenceschopní, přesto bych si přál raději pěkné počasí, aby jsme mohli na motocyklu učinit další pokroky. Musíme se pokusit motocyklu lépe porozumět a naučit se s ním být na suché trati co nejrychlejší, protože je před námi hodně důležitá část sezóny, kde od června máme během osmi týdnů šest závodů." 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist