Rossi nemyslí na předčasný odchod od Ducati

Valentino Rossi opět v Jerezu potvrdil, že neopustí továrnu Ducati předčasně. Zároveň ale zpochybnil fámy o novém motoru.

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi opět v Jerezu potvrdil, že v žádném případě neopustí továrnu Ducati předčasně a že tedy dodrží smlouvu, která mu končí 31. prosince 2012. Ital sice po svém příchodu k italské továrně neustále bojuje se svým motocyklem Desmosedici a po doslova tragickém vystoupení při letošním úvodu v Kataru také nešetřil otevřenou kritikou na svého zaměstnavatele. Z toho se samozřejmě okamžitě objevily spekulace, že chce tento Ital předčasně ukončit svůj nesplněný sen. V Jerezu se na toto téma samozřejmě Rossi vyjádřil.
"Opustit Ducati? Tak na to jsem opravdu ani nepomyslel. Máme smlouvu a já až do jejího vypršení pojedu co nejlépe umím a dám do toho všechno. Šance vidět mě na jiném motocyklu jsou skoro nulové", řekl celkem jasně italský ex-šampion a dodal: "Má tvrdá kritika po Kataru byla výsledkem mého zklamání. My se snažíme naše problémy už rok řešit, bohužel ale bez výsledku. A to nás zatěžuje. Vím ale dobře, že Filippo Preziosi a hoši od Ducati pracují hodně tvrdě a brzy budeme mít k dispozici updaty, které vyzkoušíme", okomentoval svá slova po úvodním závodě Valentino Rossi.
Dá se tedy očekávat, že nejpozději na testech v Estorilu budou tyto novinky k dispozici, možná už při závodním portugalském víkendu. Na otázku, zda bude mít Rossi k dispozici i nový motor, odpověděl tovární jezdec Ducati záporně: "Taková změna by přinesla úplně nový kompletní design motocyklu a to potřebuje mnoho času".

Počasí může být pro Rossiho a Ducati velkým pomocníkme, nebot motorka je na mokru o něco konkurence schopnější, než na normálním suchém povrchu, což se ostatně ukázalo v Jerezu už vloni: "Ducati zde byla už vloni na mokru velmi silná a byla jen škoda, že případ se Stonerem pokazil konečný výsledek", říká dále Rossi, který ale na suchu nepočítá s nějakým zvláštním umístění v samé špici závodního pole: "Máme zde od testů hodně dat a analýzu různých nastavení. Při testech jsem zde byl šestý (se ztrátou pouhých 0.953 sekundy za Polemanem Stonerem-pozn. Bosso), takže v závodě se pokusím dojet ještě lépe".
Už v loňském roce se u Valentina Rossiho potvrdilo, že déšť může přinést z jeho současného pohledu i poněkud překvapivé výsledky a nejinak tomu bylo i v pátek: "Opravdu nechápeme, proč je naše motorka na mokru rychlá a na suchu pomalá.". Navíc na mokru se bývalý šampion cítí na Ducati daleko lépe a má dle vlastních slov lepší pocit z jízdy. Samozřejmě, že by Rossimu byla příjemnější opačná situace, ale takto aspoň může využít deště k napravení své pošramocené jezdecké pověsti a musí tedy využít každé situace, jako v případě, kdy včera skončil ve druhém volném tréninku na druhém místě hned za Pedrosou, ale před Lorenzem a Stonerem.
"Bylo to opravdu pěkné, že jsme odpoledne skončili druzí. Jen to potvrdilo, že GP12 nabízí na mokru dobrý pocit, stejně jako loňský motocykl. A to je důležité. Hned od začátku jsem se na motocyklu cítil opravdu dobře", komentoval včerejší den Rossi,, který skoro vůbec nepracoval na změně nastavení, neboť hned do začátku měl na motorce velmi dobrý pocit. "Nyní si musíme počkat, jaké počasí bude v sobotu a především během závodní neděle a co to s námi udělá".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist