Rossi: Ducati se neumí vypořádat s kritikou

Po odchodu Valentina Rossiho od Ducati se postupně vynořují na povrch problémy, které kromě jiného zabránily 7-násobnému mistru světa a vítězi 79 závodů GP v královské kubatuře dosáhnout s tímto italským motocyklem více lepších umístění, než jen tři hubená podiová umístění během 35 závodů - z toho jen jedno na suchu - a dosáhnout lepší umístění než byla 7. a 6. místa v konečném pořadí během jeho působení u továrního týmu Ducati.

34-letý italský pilot Valentino Rossi kritizuje na webových stránkách MCN inženýry od Ducati, kteří dle jeho názoru nemají schopnost důvěřovat jezdcům, kteří poukazují na problém s motorkou.

"Když mluvíte s inženýry od Yamahy či od Hondy, ale především s lidmi od Yamahy a řeknete něco špatného o motorce, tak pro japonského inženýra to není něco špatného. Je to něco pozitivního, protože chápou, jak se dá motocykl zlepšit. To se ale u Ducati nikdy nestane. Takže, když říkáte, že máte nějaký problém, zaprvé technici od Ducati vám 100% nevěří, a za druhé jsou docela naštvaní, protože si říkají, že je kritizujete s tím, že motocykl má problém.", je názoru současný tovární pilot japonské Yamahy, který s tímto motocyklem získal během 7 sezon a celkem 117 závodů GP 4 tituly mistra světa, vyhrál 46 závodů - neuvěřitelná symbolika vzhledem k jeho startovnímu číslu - a 84x byl s tímto motocyklem odmávnut šachovnicovým praporkem na pozici, která znamenala podiové stupně.
Pokračování celého rozhovoru je možno si přečíst v originále ve středečním tištěném vydání MCN, dá se ale předpokládat, že se postupně objeví i na internetu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist