Roberto Locatelli pred koncem kariery ?

Italsky exmistr sveta toho zatim v letosni sezone ve tride do 250 ccm mnoho neukazal, spise naopak. A tak se nabizi otazka, je to uz jeho posledni sezona ?

31-lety Locatelli byl v roce 2000 mistrem sveta ve tride do 125 ccm. V roce 2003 byl spolecne s tehdy uradujicim mistrem sveta Francouzem Arnaudem Vincentem, a to pres platnou dvouletou smlouvu, predcasne vyhozen z tovarniho tymu Red Bull KTM.
Vloni ovsem s tovarnim motocyklem Aprilia bojoval znovu o titul za tym Lucia Cecchinella. Vyhral v Mugellu a na Sachsenringu a v MS skoncil celkove treti za Doviziosem a Barberou. Z duvodu vekoveho limitu – 27 let – vsak musel prestoupit do kubatury 250 ccm. “To neni rozhodne spravne, kazdy clovek ma pravo na praci a to bez ohledu na vek. Pokud uz nekdo chce stare piloty nahradit mladymi “teenagery”, tak prosim ve vsech tridach. Kdyz pojedou v kubature do 125 ccm pouze mladici a zadne hvezdy, tak kde zustane potom sportovni niveau. Navic mladici nejsou jen hladovi po uspesich, oni jedou take za nulovou gazi”, nebere si zadne servitky pred sva usta italsky tovarni pilot.
Jedno je jiste, zatimni, 14. misto v prubezne klasifikaci po Brne, tedy nejhorsi ze vsech 12-ti tovarnich pilotu, a pouhych 31 bodu s dvema umistenimi v Top – Ten (7. v uvodnim Spanelsku a vcera 9. v Brne), je hodne malo pro ziskani smlouvy a tovarniho motocyklu na rok 2006.
“Vim, ze musim zajet nejake dobre vysledky, snad bylo vcerejsi Brno svetlem v tunelu… Ovsem pokud ne, tak se zase tak moc nestane. Nemam se totiz za co stydet. Ja jsem vyhral 9 zavodu Grand Prix a jeden titul mistra sveta. A tak se mohu sam podivat na sebe do zrcadla. Vzdy jsem byl realista a pokud se mi nyni bude darit, a od Donningtonu to jde u me smerem nahoru, tak budu spokojen. Je to rozhodne lepsi, nez zacit sezonu fantasticky a skoncit ji bez uspechu ! », rika na zaver jezdec tovarniho tymu italske Aprilie, Roberto Locatelli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist