Repsol Honda je připravena na poslední klání roku

Stále ještě úřadující mistr světa Marc Márquez má třetí místo v šampionátu jisté, nicméně bude usilovat o přední příčky v závodu, protože chce sezonu dokončit co nejlépe a svým domácím fanouškům se ukázat v co nejlepším světle. Dani Pedrosa absolvoval velmi úspěšnou misi po Pacifiku, protože z tří Grand Prix hned dvě vyhrál a jednou byl pátý. Přestože měl velmi těžký začátek sezony, musel na operaci a vynechal pár závodů, je nyní průběžně čtvrtý a o čtvrté místo bude ve Valencii bojovat.

Závod v Sepangu Marc Márquez po kontaktu s Valentinem Rossim nedokončil, ale z Japonska si odvezl body za čtvrté místo a závod v Austrálii vyhrál. „Byl to náročný týden potom co se stalo v Sepangu, ale snažil jsem se to nechat za sebou, koncentrovat se na trénink a zaměřit se na finální závod sezony,“ řekl Španěl.

„Chceme sezonu ukončit na vysoké úrovni, takže od pátku budeme intenzivně pracovat, abychom dostali dobré nastavení motorky a získali tím nejlepší šanci pro závod. V minulosti jsem tu zaznamenal celkem nekonzistentní výsledky, ale těším se na závodění před domácími fanoušky. Doufejme, že události z předchozího týdne jsou za námi a my se dokážeme soustředit na samotný závod,“ dodal Marc Márquez.

Dani Pedrosa má šanci sezonu uzavřít celkově čtvrtý a to je také jeho cílem. „Posledních pár týdnů bylo skvělých ale zároveň vyčerpávajících,“ řekl. „Velmi tvrdě jsme pracovali a z tří závodů dva vyhráli, což je něco, co bych si ještě začátkem roku v Kataru ani náhodou nepomyslel.“

„Teď přijíždíme do Valencie k poslednímu podniku roku a bylo by naprosto skvělé sezonu ukončit dalším vítězstvím. V minulosti jsem tu zaznamenal dobré výsledky, takže doufám, že dokážu všem španělským fanouškům předvést dobrou podívanou a bojovat o vítězství v závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist