Repsol a Honda pokračují v MotoGP další tři roky

Repsol je titulárním sponzorem továrního týmu Hondy MotoGP od roku 1995 a po dvaceti úspěšných letech přichází informace o prodloužení této speciální spolupráce do konce roku 2017. Speciální z toho důvodu, že je takto dlouhá sponzorská smlouva s továrním týmem v historii mistrovství světa zcela ojedinělá.

V současné chvíli jsou jezdci tovární stáje Marc Márquez a Dani Pedrosa. Oba talentovaní závodníci budou v barvách Repsolu pokračovat minimálně v příštích dvou letech, protože také oni mají své smlouvy s Honda Racing Corporation (HRC) uzavřeny. V době, kdy začala psát Repsol Honda svoji historii v mistrovství světa, byly například Marcu Márquezovi jen dva roky.
Spolupráce mezi Repsolem a Hondou začala v královské kubatuře mistrovství světa v únoru 1995 a do dnešního dne přinesla 10 titulů v soutěži jednotlivců, 133 vítězství, 354 umístění na stupních vítězů, 137 prvních pozic na startu a 152 nejrychlejších kol závodu. V soutěži týmů (od roku 2002) získala Repsol Honda celkem 6 titulů.

Celkem čtyři tituly mistra světa získal pro Repsol Hondu Australan Mick Doohan (1995 až 1998). Dva tituly Valentino Rossi (2002 – 2003) a po jednom titulu Alex Criville (1999), Nicky Hayden (2006), Casey Stoner (2011) a Marc Márquez (2013).
Spolupráce mezi Repsolem a Hondou není jen na závodních okruzích, ale také při vývoji technologií, paliv a maziv v laboratořích Hondy v japonské Saitamě a technologickém centru Repsolu ve španělském Mostoles.

„Jsme velmi rádi, že jsme prodloužili smlouvu, která byla poprvé podepsána v roce 1995 a přinesla nám takový úspěch jak v rámci sportovních výsledků, tak technického rozvoje,“ uvedla Begoña Elices z Repsolu. „Máme dva mimořádné závodníky Marca Márqueze a Daniho Pedrosu, kteří perfektně reprezentují hodnoty Repsolu.“

Viceprezident HRC Shuhei Nakamoto k podpisu smlouvy dodal: „Není lepší chvíle jak oslavit prodloužení smlouvy než po fantastickém prvním a druhém místu z Německa a v době, kdy nám v šampionátu patří průběžné první a druhé místo. Všichni jsme velmi šťastní, že prodlužujeme naši vzájemnou spolupráci s Repsolem, která není jen dohodou o sponzorování, ale je klíčovým technickým partnerstvím.“
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist