Pryč s veterány, na řadu přichází dravé mládí

Prezident HRC pan Suguru Kanazawa včera v tiskové zprávě továrny Honda představil koncepci motocyklového gigantu pro nejbližší roky.

Továrna Honda včera zveřejnila tiskovou zprávu, v níž Prezident závodního oddělení pan Suguru Kanazawa nastínil plány japonského gigantu ve třídě MotoGP pro nejbližší roky. Z jeho prohlášení vybíráme:
"V návaznosti na tiskovou zprávu týmu Repsol Honda (zveřejňujeme na jiném místě) bych chtěl v následujícím prohlášení nastínil strategii a politiku HRC pro nejbližší budoucnost," oznamuje Suguru Kanazawa. "Od roku 1979, kdy se Honda vrátila do světového šampionátu s inovovaným NR500 s oválnými písty, již uplynulo více než čtvrt století. Od té doby se pro nás výzva nikdy nezastavila a my vyhráli mnoho sezón s dvoutaktem NSR500 a poté od roku 2002 se čtyřtaktem RC 211V. Nyní se připravujeme pro novou výzvu v naší nejbližší MotoGP budoucnosti, ale i pro blížící se inovaci této třídy, která bude zahájená rokem 2007. Naše nová výzva je zorganizovat nový tým s jinou generací mladých jezdců a získat tak zpět vítězství v šampionátu."
Honda ze svého středu pro rok 2006 vypustila všechny hvězdy minulosti a angažovala mladé jezdce, z nichž vybočuje pouze Japonec Makoto Tamada. Ostatní jezdci továrny Honda ještě nepřekročili ani 25. rok svého života (Nicky Hayden 24 roků, Marco Melandri 23, Toni Elías 22, Daniel Pedrosa 20 a Casey Stoner 20).
"Start do nové éry Honda zahájí v roce 2006 s dorostem a já upřímně doufám, že se v budoucnosti dočkají vaší podpory," končí v tiskové zprávě Prezident Honda Racing Corporation pan Suguru Kanazawa.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist