První testy nového modelu v Jerezu byly dle Aprilie pozitivní

Italský výrobce Aprilia má nyní jako jediný status týmu s úlevami, čehož náležitě využili a den po skončení sezony mistrovství světa silničních motocyklů v Portimau už testovali nový model RS-GP 2021 v Jerezu. První den to byl hlavně Bradley Smith, kdo najel nejvíc kilometrů, pak se připojil také Aleix Espargaró a Lorenzo Savadori.

Test byl privátní a nebyly publikovány žádné časy, jakých trojice závodníků na dráze Jerezu dosahovala. Každopádně Aprilia potvrdila, že model 2021 představuje nový podvozek, karbonové zadní kyvné rameno a nový motor. Co se týče pohonné jednotky, tak v tomto případě se jednalo o první vývojovou verzi, nebyla to komplet nová jednotka. A právě všechny jmenované komponenty měli jezdci Aprilie testovat.

Testování nového modelu skončilo ve středu s tím, že počasí už nikomu neumožnilo najet nějaký zvlášť vysoký počet kol. Každopádně jezdci mají být se změnami spokojení a během testování nedošlo k žádným technickým problémům, což je pro všechny pozitivní zpráva.

Jedničkou týmu je Aleix Espargaró, o tom, kdo bude druhým jezdcem se rozhodne až po předsezonních testech mezi Bradley Smithem a Lorenzem Savadorim. Vzhledem k tomu, že Komise GP teď schválila divoké karty pro sezonu 2021, také zkušební jezdec bude mít příležitost startovat v závodech mistrovství světa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Michal.R6 přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist