Pro Zarca je prozatím číslem jedna prototyp M1 2016

Francouz Johann Zarco jel loni premiéru v MotoGP s motocyklem Yamaha M1 model 2016. Jak víme Zarco vyhrál titul pro nejlepšího nováčka a také si na konto připsal několik umístění na stupních vítězů. Potom co si loni ve Valencii a teď v Sepangu mohl vyzkoušet novější prototyp M1 2017, Francouz raději zvolil návrat k původnímu modelu.

Satelit tří ladiček Monster Yamaha Tech 3 má letos k dispozici stroje z roku 2017, nicméně Johann Zarco po odjetých testech usoudil, že pro něho bude lepší zůstat u modelu M1 2016, ale s novou specifikací pohonné jednotky. „Rozhodl jsem se použít motorku z loňska, abych měl veškeré informace a ještě víc zjistil ohledně mého citu s motorkou,“ prozradil Johan Zarco, který jel s loňským strojem už třetí den v Sepangu.

Ráno byly perfektní podmínky k tomu zajet rychle a 1'59,5s je dobrý čas, nicméně ne dostatečně dobrý. Přinejmenším jsme získali přilnavost, která nám chyběla včera. Ještě teď cítím, že s jedním rokem zkušeností jsou věci, na které je třeba hledat odpovědi. V dalším testu budu pracovat s motorkou, kterou jsem měl loni a budu se snažit nalézt způsob jak s ní před dvěma léty jezdil Lorenzo. Myslím, že pokud budu dělat co on, pomůže mi to ještě víc zrychlit.“

„Zkusil jsem simulaci závodu a zajel sérii třinácti kol. Po fyzické stránce se cítím mnohem lépe než loni. Mohlo to být rychlejší, ale minimálně jsem byl konzistentní a ušetřil nějaké síly. Každopádně nová aerodynamika Yamahy je skvělá, díky čemuž je motorka stabilnější a není to pak tolik fyzicky náročné,“ dodal Zarco.

U Tech 3 stále hledají náhradu za Němce Jonase Folgera, který těsně před testem v Malajsii oznámil, že do sezony 2018 kvůli zdravotnímu stavu nenastoupí. Testy v Sepangu s týmem odjel Kolumbijec Yonny Hernandez, nicméně se velmi intenzivně spekuluje, že jezdcem, jehož si Herve Poncharal pro nadcházející sezonu vybere, bude Malajec Hafizh Syahrin, jenž závodí s podporou Petronasu v Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Bourak přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist