Pro MotoGP už Redding neměl možnost návratu k Bensonovi

Britský závodník Scott Redding v době svého působení v mistrovství světa Moto2 spolupracoval u belgické stáje Marc VDS celkem čtyři roky s Pete Bensonem s nímž byl v roce 2013 velmi blízko zisku titulu. Redding pak přestoupil do MotoGP k týmu Gresini a Novozélanďan Benson zamířil do boxu španělského závodníka Esteve Rabata, který Reddinga u Marc VDS nahradil.

V Moto2 jak víme vytvořili Pete Benson se Španělem Rabatem velmi úspěšnou sestavu, protože v roce 2014 Esteve Rabat vyhrál titul mistra světa, který bude v letošním roce jako první jezdec v historii kategorie šestistovek také obhajovat.

Když u Marc VDS Racing rozhodli o svém vstupu do královské MotoGP, který spojili se Scottem Reddingem, začalo se spekulovat, že mu bude šéftechnikem právě Pete Benson, jenž v roce 2006 přivedl k titulu v královské kubatuře Američana Nicky Haydena. Nakonec ale k opětovnému spojení nedošlo.
Podle šéfa týmu Michaela Bartholemyho nikdy neměli v plánu dát Scotta Reddinga znovu dohromady s jeho bývalým šéftechnikem. „Máme úspěšný tým Moto2 a rád bych měl úspěšný tým také v MotoGP,“ prozradil v rozhovoru pro Motorcycle News.

„S Titem (Esteve Rabat) máme dobrou budoucnost a Pete je její součástí, takže bylo důležité si ho tam udržet. Je jedním z hlavních lidí v týmu. Tito odvedl skvělou práci a oba společně vyhráli titul. Na nás je, vítězný tým neměnit, protože jeho stabilita je velmi důležitá,“ dodal Michael Bartholemy.
Nyní je Scott Redding se svým novým šéftechnikem Chrisem Pike v Japonsku, kde společně s mechaniky připravují tovární Hondu na první testy v Sepangu, které začínají 4.února 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist