Příští týden bude Bautista testovat prototyp Desmosedici GP

Španěl Álvaro Bautista hovořil o testování Desmosedici GP poté, co loni získal superbikový titul s Ducati v sérii MOTUL FIM Superbike World Championship. V letošním roce zatím vyhrál čtrnáct z patnácti závodů a je lídrem průběžného hodnocení. Jak bylo oficiálně potvrzeno, test Bautista absolvuje na okruhu Misano World Circuit “Marco Simoncelli” v termínu 20. a 21.června.

Test Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) absolvuje s prototypem Desmosedici GP a týmem Aruba.it Racing, jenž o víkendu startoval v závodu Velké ceny Itálie na divokou kartu s Michele Pirrem, testovacím jezdcem italského výrobce z Boloně. Na okruhu bude testovat rovněž HRC se zkušebním jezdcem Stefanem Bradlem.

Spekuluje se o možné divoké kartě pro Bautistu v rámci zkušebního programu MotoGP™, třebaže tým, výrobce ani jezdec nic takového nepotvrdili. „Poté, co jsem vyhrál mistrovství světa ve WorldSBK, jsem požádal Ducati o testování s motocyklem MotoGP™, protože vypadá jako opravdu zábavná motorka,“ uvedl Bautista pro motogp.com. „Test uskutečníme v nejbližší době. Test nedělám s úmyslem získat divokou kartu, rád bych to vyzkoušel a uvidíme. Nemyslím si, že je velká šance zopakovat to, co dokázal Troy Bayliss v roce 2006. Byla to jiná doba a vše bylo jiné. V tuto chvíli mám v hlavě pouze mistrovství světa superbiků. Prostě beru test jako odměnu za vítězství a na Troye Baylisse nemyslím.“

V roce 2006 vyhrál světový titul WorldSBK Troy Bayliss (Ducati), který ještě téhož roku nahradil v posledním závodu sezony MS silničních motocyklů Sete Gibernaua (Ducati). Závod královské kubatury tehdy ve Valencii vyhrál, když porazil dvojici Loris Capirossi (Ducati) a Nicky Hayden (Honda). V tomto závodu se také rozhodlo o tom, že titul mistra světa získal Nicky Hayden, který rozdílem pěti bodů porazil Valentina Rossiho (Yamaha).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist