Prezentace Red Bull KTM Factory Racing s Binderem a Millerem

V pondělí představil barvy pro sezonu 2024 tým Red Bull KTM Factory Racing, který do nové sezony nastupuje s prototypem KTM RC16  a osvědčenou jezdeckou dvojicí Brad Binder a Jack Miller. Cíle jsou jasně dané, a to zlepšil loňské čtvrté místo ze soutěže jezdců, druhé místo z šampionátu konstruktérů a čtvrté místo ze soutěže týmů.

Rok 2024 je pro osmadvacetiletého Brada Bindera pátým rokem v královské MotoGP™ a celkem desátým ve spojení s Red Bull KTM. Jihoafričan má na kontě dvě vítězství (Česká republika a Rakousko) a dvě vítězství ve sprintu (Argentina a Španělsko), přičemž si v roce 2023 připsal osm umístění na stupních vítězů. „Křivka míří nahoru. Jedenácté místo, šesté místo, šesté místo a čtvrté místo, takže ano, nepochybuji o tom, že budeme lepší než čtvrtí. Minulá sezona byla někdy skvělá a jindy těžká. Měl jsem pocit, že máme na víc. Každý víkend jsme byli mnohem konkurenceschopnější a vždy blízko boje o stupně vítězů.“

„V této sezoně můžeme udělat rozdíl. Bude to moje desátá sezona závodění za Red Bull KTM Factory Racing a byla to úžasná cesta. Vždy jsme drželi pohromadě a vždy jsme měli na mysli stejný cíl. Myslím, že jsme si sedli, a jsem opravdu šťastný, kde jsem. Teď už zbývá jen pokusit se dokončit práci v MotoGP™,“ dodal Binder.

Letošní sezona je pro Jacka Millera desátou sezonou v MotoGP™ a druhou s Red Bull KTM Factory Racing. Devětadvacetiletý Australan má na kontě tři vítězství v kariéře a v roce 2023 získal ve svém prvním roce s KTM jedno umístění na stupních vítězů. „Rok 2023 byl pro mě jako pro člověka, tak i pro jezdce rokem učení a růstu. Ke konci sezony jsme se s motorkou opravdu sžili a byli jsme schopni začít bojovat o pozice, na kterých jsme potřebovali být.“

„U KTM, když najdou cestu, nové nápady, lepší myšlenky a strategie, pak do toho jdou naplno, aby je měli co nejdříve na trati. Mít takovou sílu, motivaci a podporu ze strany společnosti je pro jezdce úžasné. V roce 2023 se mi nepodařilo splnit všechna přání, která jsem chtěl. Pro rok 2024 mám seznam přání zcela nový,“ dodal závěrem Jack Miller.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist