Pramac potvrdil Barberu

Italský tým Pramac Ducati dnes potvrdl, že v roce 2012 pojede se španělským pilotem Hectorem Barberou. Ten jezdil nyní dva roky v královské kubatuře ve španělském týmu Aspar s motocyklem Ducati Desmosedici.

Héctor Barberá je novým jezdcem satelitního týmu Pramac Ducati. Tento Španěl tedy bude i ve svém třetím roce závodění v MotoGP sedět v sedle motocyklu Desmosedici. Dva roky závodil Barbera za tým Jorge Martineze a skončil v roce 2010 na místě 12., letos si o jedno místo polepšil a obsadil jako nejlepší jezdec se satelitním motocyklem Ducati místo 11.
Vloni se mu nejvíce dařilo v Le Mans a ve Valencii, kde byl shodně odmávnut šachovnicovým praporkem jako 8.
V právě skončené sezóně 2011 se mu nejvíce dařilo v deštivém domácím Jerezu, kde skončil na skvělém 6. místě.

Paolo Campinoti, týmový šéf Pramac Racing: "Máme velkou radost, že můžeme oznámit našeho jezdce na sezónu MotoGP 2012, kterým bude Hector Barbera. Jsme přesvědčeni, že jeho zkušenosti z posledních dvou roků na Ducati nám přinesou velmi dobrou příští sezónu. V letošním roce byl i přes své zranění třetím nejlepším pilotem na Ducati".

Héctor Barberá: "Bude to můj třetí rok na Ducati. Chtěl bych se tímto poděkovat týmu Pramac Racing a jejímu šéfovi Paolu Campinotimu, že mně to umožnili. V posledních dvou létech jsem nedokázal zajet výsledky, které jsem chtěl a doufám, že se všemi mými zkušenostmi jsem schopen zajet lepší výsledky než doposud.  Pramac a já máme vysoké cíle. Mám za sebou hodně tvrdé období mé kariéry a potřeboval jsem změnu. S Ducati se totiž nejezdí lehce. Byl to komplikovaný rok, ale já jsem si jistý, že už zítra a pozítří můžeme při testech pracovat na našich cílech pro příští rok. A jsem přesvědčen, že po zimní přestávce, kdy bude hodně času na práci, budeme už na začátku mít konkurence schopný motocykl".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist