Poprvé od operace vyzkoušel Márquez jízdu v sedle motorky

Úřadující mistr světa Marc Márquez si vyzkoušel jízdu v sedle motorky, aby získal představu jak je na tom před testy v Sepangu jeho operované pravé rameno. Španěl jezdil na okruhu v přístavním městě Tarragona a k dispozici měl Hondu NSF250 Moto3.

V roce 2019 měl Marc Márquez podobný problém, protože byl po operaci levého ramene a také tehdy krátce před testem v Sepangu vyzkoušel, jak je na tom po fyzické stránce. Jak jsme mohli vidět i přes tento hendikep mistrovství světa vyhrál, ale snadné to nebylo, jelikož v závěru roku patřil mezi jezdce s nejvyšším počtem pádů.

Pády si samozřejmě vyžádaly svoji daň a těžké nehody, jaké byly v Thajsku a Malajsii, poslaly Márqueze znovu na operační sál. Španěl ale stačil absolvovat všechny zimní testy a těsně před koncem listopadu ho v Barceloně operovali.

Jak nyní ale uvedl v jednom z rozhovorů, léčba je letos o něco horší než byla loni a Márquez předpokládá, že v Sepagu bude tak na 60, 70 procentech fyzické kondice. Teď po testu s NSF250 Moto3 Márquez napsal, že jeho pocity na motorce nejsou nejlepší. Takže uvidíme. Nicméně jak Márqueze za ty roky známe, není myslím nikdo, kdo by snad pochyboval o tom, že by letos neusiloval o titul mistra světa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
dvoři_yamaha přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist