Pol Espargaró prodloužil s KTM do roku 2020

Španělský závodník rakouské tovární stáje Red Bull KTM Factory Racing má jisté minimálně další dva roky v MotoGP. Ve středu to KTM oficiálně potvrdila prostřednictvím tiskové zprávy, kde se píše, že Pol Espargró bude jezdcem rakouského výrobce minimálně do roku 2020.

Šestadvacetiletý Pol Espargaró vstupoval s KTM do jejich premiérové sezony v MotoGP a KTM Španělovy výkony ocenila tím, že mu nabídli další dva roky s továrním týmem. Espargaró přijal a nyní může s čistou hlavou zahájit evropskou část sezony 2018 a to vše v domácím klání v Jerezu.

„Pro mě to bylo snadné rozhodnutí, protože nad jinou variantou jsem nepřemýšlel ani minutu,“ uvedl Pol Espargaró. „Nedokážu skrývat nadšení jaké cítím s tímto úžasným projektem a to navzdory všem výzvám a práci, kterou je třeba udělat. Filozofie KTM je mi vlastní a chci pokračovat v cestě k dosažení našich cílů. Nevím, kdy přesně se nám to podaří, ale jsem si jistý, že ta chvíle nadejde.“

V sedle prototypu KTM RC16 Pol Espargaró loni nasbíral 55 bodů a sezonu uzavřel sedmnáctý. Letos má Španěl na kontě osm bodů a v průběžném hodnocení mu patří čtrnáctá příčka. Jeho nejlepším výsledkem jsou prozatím dvě devátá místa z Brna a Phillip Islandu 2017.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist