Pojede Pramac v roce 2012 s Hondou?

Výsledky italské satelitní stáje Pramac Ducati s jezdci Randy de Puinetem a Lorisem Capirossim stojí doposud v letošním roce hodně za očekáváním majitele týmu Paola Campinotiho.

Pomalu, ale jistě se naplňuje a upřesňuje startovní listina kubatury MotoGP na příští rok. V Barceloně měla být uveřejněna jména týmů a jezdců CRT, ovšem došlo k prodloužení této lhůty minimálně do Silverstone. Ne, že by nebyli jezdci či týmy, ale diskutovatelným problémem je cena 20.000 Euro, za který si týmy mohou "claimen" motory soupeřů.

Jeden motor totiž stojí více než 20.000 Euro, uváděná cena litrového motoru Honda od firmy Ten Kate je třeba 45.000 Euro, Aprilia dokonce chce za jeden motor ze superbiků 100 000 Euro. Přepočteno do praxe: Týmy CRT mohou během jedné sezóny použít celkem 12 motorů...

Proto stále Dorna a IRTA jednají s MSMA, jak tento problém vyřešit ke spokojenosti všech zainteresovaných, tedy změnit tato kritéria. 

Ale pojďme k začátku a sice k tomu, že dosavadní tým Pramac Ducati zřejmě nejen zeštíhlí, ale přejde i na jiné motocykly. 
 Dle "Radia Paddock" chce během závodu Grand Prix v Mugellu oznámit italský motocyklový evergreen Loris Capirossi konec své 20-ti leté kariéry v závodech Grand Prix a to i přesto, že v Barceloně zajel Capirex zatím svůj nejlepší letošní výsledek - Top9.

Zároveň uvažuje tým Pramac Ducati o nových motocyklech na rok 2012, a sice o Hondách. To by znamenalo, že by se francouzský jezdec Randy de Puinet opět vrátil na motocykl, se kterým byl úspěšný už v minulosti v týmu LCR Honda.
Vloni až do svého zranění při Grand Prix Německa na Sachsenringu - zlomenina nohy - byl totiž Randy de Puinet nejúspěšnějším privátním jezdcem kubatury MotoGP.   

A co je jinak nového? Týmový šéf Jorge Martinez potvrdil, že už objednal druhý motocykl Ducati pro svůj tým, což znamená že Hector Barbera dostane týmového spolujezdce - nejvíce se hovoří o momentálně zraněném Julianu Simonovi. A nový litrový motocykl Ducati GP12 je v boloňské továrně přichystán i pro český tým Cardion AB Motoracing a jeho brněnského pilota Karla Abrahama, takže zpráva uváděná na jednom britském webu se vůbec nezakládá na realitě.

Novým - tedy staronovým - týmem v MotoGP bude tým pana Daniela M. Eppa, který chce jet v roce 2012 s jezdcem Thomasem Lüthim a s motocyklem Honda. 

Rovněž Kiefer Racing objednal motocykl stejné značky a sice pro svého dosavadního jezdce Stefana Bradla, který má ale i nabídku od satelitní stáje Yamaha Tech3.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist