Po letošní sezoně Hayden u Ducati končí

Američan Nicky Hayden během tiskové konference před zahájením amerického závodního víkendu v Laguně Seca potvrdil, že po skončení sezony zároveň skončí jeho spolupráce s továrním týmem Ducati, kde závodil od roku 2009.

Nicky Hayden vyhrál šampionát MotogGP v roce 2006 s tovární Repsol Hondou a od roku 2009 závodil v barvách tovární stáje Ducati nejdřív s Casey Stonerem, pak Valentinem Rossim a nyní s Andrea Doviziosem. Nicky Haydenovi letos končí smlouva a tu mu Ducati neprodlouží.

Oznámením Nicky Haydena o ukončení jeho angažmá u Ducati otevírá další spekulace ohledně jména nového člena italské tovární stáje pro sezonu 2014. Naopak pro Američana je to období nejistoty, protože nyní musí zvážit své možnosti a přijmout ty nejlepší nabídky, které už třeba nemusí být z prostředí seriálu Grand Prix.

„V příštím roce se už k Ducati nevrátím. Nejsem si teď přesně jistý, co budu dělat, ale mám nějaké možnosti, které jsou zajímavé,“ řekl Nicky Hayden, jenž by rád zůstal v prostředí MotoGP, ale zároveň je mu jasné, že jeho výsledky nebyly v posledních letech nejlepší.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist