Pešek: Jsme připravení, ale zázraky bych nečekal

Poslední test královské kubatury absolvoval společně s týmem Came IodaRacing Project také český motocyklový závodník Lukáš Pešek. Rodák z Prahy uzavřel poslední den testu patnáctým časem a v kombinaci časů třídenního testu v Jerezu obsadil celkové dvacáté místo.

Lukáš Pešek dostal pro závěrečný test v Jerezu motocykl Ioda Suter/ BMW v letošní specifikaci včetně ostrého motoru a se svým týmem mechaniků hledali optimální základní nastavení. Jejich práci komplikovalo počasí, které bylo ve Španělsku poměrně dost nepříznivé a z velké části pršelo.

V pondělí, tedy poslední den třídenní mise v Jerezu se práce celého týmu osvědčila a český jezdec italské stáje zajížděl pravidelně rychlé časy. Na nových hladkých pneumatikách pak nastavil své maximum na hodnotu 1´41,719 sekundy. V kombinaci časů ztratil na prvního Cala Crutchlowa něco přes dvě sekundy, na první desítku je to sekunda a na nejrychlejšího jezdce CRT osm desetin.
15. Lukáš Pešek (Came IodaRacing Project) – Ioda Suter/ BMW
1´41,719 sekundy +2,280 - 49kol

„S posledním dnem oficiálních testů jsem opravdu spokojený,“ uvedl v pondělí večer Lukáš Pešek. „Do Jerezu jsme si přivezli motocykl letošní specifikace a ten jsme s týmem začali od nuly nastavovat. Proti nám ale bylo počasí.“

„Nejdůležitější je nastavení podvozku a elektroniky, a to se nám právě v pondělí podařilo. I když dopoledne opět pršelo na postupně osychající trati jsme začali jezdit. Volná trať byla výhodou a vše šlo podle plánu. Nakonec jsem obul nové pneumatiky a zkusil rychlý čas, se kterým jsem spokojený. Byl to opravdu produktivní den. Řekl bych, že jsme na první závod připraveni, ale zázraky bych nečekal. Oproti ostatním jsme toho příliš nenajezdili, což bude jistě znát,“
dodal Lukáš Pešek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist