Pedrosa lituje odřeknutí Motegi

Motegi patří k jeho oblíbeným okruhům a proto Dani Pedrosa lituje jejíího odřeknutí.

"Naštěstí jsem byl ještě ve Španělsku, když došlo k odřeknutí Grand Prix Japonska", říká tovární jezdec Hondy Dani Pedrosa a hned vysvětluje: "Jelikož Motegi patří Hondě, tak tam vždy létáme s několikadenním předstihem. Neboť před vlastním startem Grand Prix Japonska následují různé "promo" akce. Motegi je moje oblíbená trať a tento závod mě vždy hodně motivuje na další sezónu, neboť moje výsledky v Motegi byli doposud vždy velmi dobré (2008 a 2009 vždy 3. - poznámka Bosso) . A navíc je tento závod pro mého zaměstnavatele ohromně důležitý". 
 

"Měli jsme vlastně hodně štěstí. Mnoho lidí visí někde v Evropě na letištích a nemohou se hnout. Toho jsme my ušetřeni. Ta šance, být někde v této době na letišti byla totiž hodně velká. Nyní doufám, že se situace uklidní a Jerez proběhne normálně", říká Pderosa. 


Týmový manažér Repsol Honda Toshiyuki Yamaji říká k celé situaci následovně: "Jsem už více než dvacet let s HRC v motocyklovém závodním sportu, ale něco takového se ještě nestalo. Pochopitelně, že rozumíme a podporujeme rozhodnutí Dorny. Bez některých jezdců a motocyklů z Evropy by bylo hodně těžké uskutečnit tuto Grand Prix. Musíme se na to podívat pozitivně. Grand Prix Japonska není odřeknuta, nýbrž jen posunuta".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist