Pedrosa dosáhl na jubilejní sté stupně vítězů

Novým milníkem v závodní kariéře Daniho Pedrosy je sté umístění na stupních vítězů královské kubatury, jehož dosáhl v posledním závodu sezony ve Valencii, kde byl třetí. Letošní ročník nebyl pro Daniho Pedrosu kvůli operaci předloktí zrovna nejsnadnější, přesto v Japonsku dokázal zaznamenat své čtyřicáté vítězství v třídě MotoGP a ve Valencii zskat sté umístění na stupních vítězů MotoGP. Víc umístění už získal jen Valentino Rossi.

První stupně vítězů získal Dani Pedrosa hned ve svém prvním závodu MotoGP – GP Španělska, kterou jel v roce 2006 na dráze Jerezu. Tehdy byl druhý, nestačil pouze na Lorise Capirossiho, a naopak porazil svého nového týmového kolegu Nicky Haydena, který v závěru sezony vyhrál titul mistra světa.

Jezdec Repsol Hondy Dani Pedrosa získal v odjetých 166 závodech MotoGP celkem osmadvacet vítězství, osmatřicet druhých míst a čtyřiatřicet třetích. Tímto výkonem se dostal před takové legendy jako Giacomo Agostini (88 umístění na pódiu) nebo Mick Doohan (95 umístění na pódiu). Současný trojnásobný šampion královské kubatury Jorge Lorenzo bodoval umístěním na stupních vítězů v celkem sedmadevadesáti případech.

Sezona 2015 pro Daniho Pedrosu skončila pozitivně, nicméně už zítra (úterý 10.11.'15) zahájí přípravu na nový ročník 2016 dvoudenním IRTA testem ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist