Pasini byl včera v Estorilu pouze jako divák...

Pátý muž 250-tek, Mattia Pasini, nedostal na včerejší trénink svou tovární motorku na tuto Velkou cenu, neboť jeho týmový šéf prostě neplatí. A včera večer se našlo řešení!

Italský jezdec Mattia Pasini trpí už skoro celou sezónu tím, že jeho týmový šéf Imre Toth neustále dluží peníze Aprilii a nestačí splácet leasingové pohledávky. 

Poprvé se tento problém ukázal v polovině června v Barceloně, kdy technici od Aprilie si prostě vzali tovární motorku a naložili ji do továrního transportéru a odjeli. 


Koncem června v Assenu ji pak Pasini dostal se zpožděním, a Mattia tak nestihl prvních 20 minut volného čtvrtečního tréninku. Teprve když se částka za leasing doslova v posledních minutách přece jen dostala na bankovní konto (mluvilo se o částce 50 000 Euro), tak manažéři Aprilie "dali zelenou. 

Také před naší Grand Prix se ještě v úterý nevědělo, zda požadovaná částka bude převedena na konto Aprilia Reparte Corse.
 
A tak se zdá, že dnešním se dnem se "ucho od hrnce" definitivně utrhlo. Aprilia oznámila, že Pasini prostě v Estorilu za tým Toth Aprilia nepojede, peníze totiž opět chybí. 

Je to pro Pasiniho opravdu pohroma, nejen že je momentálně na 5. místě v tabulce MS, ale v posledních třech závodech stál dvakráte na stupních (Brno a Misano).
 
Že je situace v týmu hodně vážná, nasvědčuje historka z Misana před 4 týdny, kdy jeden z mechaniků, který nedostal už 3 měsíce žádnou gáži, ukradl týmovému šéfovi Tothovi prostě klíč od týmového transportéru a náramkové hodinky značky Rolex. 

Mimochodem: Aprilia nevydá ani motocykl Aprilia LE syna šéfa týmu, tedy Imre Totha jr., neboť i zde chybí zaplacené leasingové splátky! 

Zatímco Imre Toth jr. trénoval včera na 8 let staré Aprilce (rok výroby 2001), tak Mattia Pasini seděl oblečený 60 minut v boxu a marně čekal.


Luca Pasini - otec Mattii včera v depu.

Několik hodin po skončení včerejšího tréninku se pak našlo řešení. Mattia Pasini pojede sice dnes a zítra jako týmový kolega Švýcara Toma Lüthiho v týmu Emmi-Caffe-Latte ale na svém továrním motocyklu a pod hlavičkou týmu nazvaného "Globalgest". Tím dostane Aprilia aspoň přímé srovnání výkonnosti švýcarského jezdce se současným pátým mužem tabulky MS, Mattiou Pasinim. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist