Ohlasy na Grand Prix Valencie - 250 ccm

Jako poslední přicházejí na řadu ohlasy jezdců třídy 250 ccm na letošní poslední podnik Grand Prix.

Daniel Pedrosa (1. místo)
Nebyl to snadný závod. Byl to opravdu těžký závod, protože motocykl neměl přilnavost a hodně prokluzoval. Musel jsem šetřit pneumatiky a tak bylo obtížné jezdit dobré časy. Start byl dobrý, také jsem jel zpočátku rychleji než v loňském roce. Nakonec jsem se závodem a s celou sezónou spokojený. Získal jsem několik výborných výsledků a dokázal zvítězit ve více závodech než vloni, ačkoliv na pódiu jsem nebyl tak často. Důležité je, že jsem dnes také rozhodl o tom, že vítězem šampionátu výrobců je Honda a ne Aprilia. Také jsem stejně jako vloni dokázal zvítězit v posledním závodě sezóny. Chtěl bych věnovat toto vítězství všem co mi pomáhali. Mému týmu a mým mechanikům, kteří tvrdě pracovali na tom, abych měl dobrý motocykl. Fanouškům a všem lidem okolo mne. Příští rok bude odlišný a já se na závody budu muset dívat jinak.
Jorge Lorenzo (2. místo)
I když jsem dnes přišel o možnost překonat rekord v podobě nejmladšího vítěze závodu třídy 250 ccm, jsem se závodem spokojený. Byl to pro mne jeden z nejlepších závodů této sezóny. Myslím si, že dnes bylo nemožné zvítězit. Chtěl bych tento výsledek věnovat všem lidem v mém týmu, zvláště těm, kteří s námi příští rok nebudou. Chtěl bych jim všem za jejich úsilí a trpělivost poděkovat.
Casey Stoner (3. místo)
První den posledního závodu vypadalo vše dobře, ale od soboty jsem se začínal bát o výsledek. Motocykl nepracoval nejlépe. Pak v ranním Warm Upu se vše otočilo a já byl nakonec schopný zajet na pódium. Celkově jsem spokojený. Kvůli mému zranění ze včerejší havárie jsem v závodě očekával místo někde okolo páté pozice. Po asi třetím nebo čtvrtém kole mi také začala hodně klouzat zadní pneumatika a tak ve spojení s mým zraněním jsem velmi šťastný za třetí místo. Chtěl bych mému týmu poděkovat za jejich celoroční starost a práci na mém motocyklu, děkuji jim za to, že to se mnou vydrželi. Tento rok byl mým nejlepším závodním rokem, získal jsem nejlepší výsledky. Všem v týmu za to velmi děkuji.
Alex De Angelis (4. místo)
Mohl jsem skončit na lepším místě, ale udělal jsem chybu, když jsem předjížděl Barberu. Málem jsem vyjel do trávy. Také jsem chtěl předjet Stonera, ale málem jsem havaroval. Chtěl bych poděkovat mému týmu, se kterým jsem byl dva roky, a se kterým jsem hodně prožil. Odvedli jsme dobrou práci. Něco jsme možná postrádali, udělali několik chyb a i já hodně často sám chyboval. Nechci nikomu říkat nashledanou, je to malý svět, tak by bylo lepší říci pouze ahoj.
Héctor Barbera (5. místo)
Že to byl můj nejlepší víkend této sezóny? Bezpochyby! Pro tento závod jsem byl zvlášť motivovaný a byl jsem rozhodnutý podat co nejlepší výkon. Měl jsem dobrý start, ale pak jsem měl problém s motocyklem, na kterém jsem nemohl jet tak jak jsem chtěl. Asi mám prostě smůlu, když to není motor, tak to je špatné nastavení. Vždy je tady něco, co mi bránilo k tomu, abych končil výše. Z tohoto důvodu jsem rád, že se vracím na Aprilii. Musím si ovšem pamatovat pozitivní věci a to co jsem dosáhl v tomto závodě bylo pozitivní.
Hiroshi Aoyama (6. místo)
Co můžu říci? Dnes nebylo možné skončit lépe. Motocykl během celého víkendu pracoval dobře, ale v závodě jsem postrádal trochu větší rychlost. Nejezdil jsem tak rychle jako v tréninku a Warm Upu. Také mi od osmého kola začala hodně prokluzovat zadní pneumatika a motocykl bylo těžko ovladatelný. Byl to poslední závod roku a tak jsem nechtěl havarovat, chtěl jsem skončit nejvýše, jak to jen bylo možné.
Yuki Takahashi (7. místo)
Dnes jsem měl na mé Hondě dobrý pocit. Bojoval jsem o to, abych se udržel ve druhé skupině Ayoma-san měl větší rychlost něž já a tím zvětšoval mezeru mezi námi. Během závodu jsem si mnohokrát vyměnil pozici s De Punietem, nakonec jsem ho nadobro předjel v posledním kole a dokázal skončit na sedmé pozici. Po zkušenosti z letošní sezóny vím, že příští rok mohu jezdit daleko lépe, již jsem jiný jezdec.
Randy De Puniet (8. místo)
Jsem zklamaný, takhle jsem nechtěl ukončit sezónu. Chtěl jsem přinejmenším skončit na šestém místě, ale motor dnes nefungoval tak jak měl, bylo těžké držet stabilní rytmus. Je to škoda, protože jsem nedosáhl na výsledky, které jsem chtěl letos získat. Chtěl bych poděkovat Asparovi, mému týmu, Aprilii i Resolu za jejich podporu, kterou mi letos poskytli.
Andrea Dovizioso (9. místo)
Ve druhé zatáčce začal Alex De Angelis příliš brzo brzdit a já musel kolizi zabránit vyjetím mimo dráhu. Vrátil jsem se zpět, ale musel jsem předjíždět mnoho jezdců. Jsem šťastný, že jsem skončil na třetím místě celkového pořadí. Byla to pozitivní sezóna, ale příští rok mám před sebou těžkou práci v podobě vítězství v šampionátu.
Roberto Locatelli (10. místo)
Bohužel jsem startoval ze čtvrté řady a tak nebylo snadné chytit nejrychlejší jezdce. Dnes jsem již jezdil rychleji než včera, bylo to díky nové pneumatice, kterou jsem nebyl schopný testovat v pátek a v sobotu. Očekával jsem pozici v nejlepší osmičce, ale hodně jsem prohrál tím, že jsem startoval ze šestnáctého místa. Udělal jsem vše co šlo. Velmi mne letos podporoval tým, a to i přestože jsme všichni očekávali lepší pozici v šampionátu.
Alex Debon (11. místo)
Důležité pro mne je to, že jsem první na netovární Hondě. Mohl by to pro mne být poslední závod na Hondě a tak jsem chtěl skončit s dobrým výsledkem. Jezdil jsem jak dovedu, ale zadní pneumatika určovala mou rychlost. V několika případech mi hodně chyběla přilnavost a tak jsem svou rychlost musel hodně určovat plynem.
Martin Cardenas (13. místo)
V posledních třech kolech nešel motor přes 12 000 otáček. Je to škoda, protože jsem věřil, že dostanu Debona. Nakonec jsem pouze doufal, že dokončím závod.
Chaz Davies (16. místo)
Byla to tvrdá práce. Po celý víkend jsem se na motocyklu necítil klidný. V tréninku jsem mohl několik kol zajet rychle, ale v závodě to nešlo zopakovat.
Alex Baldolini (18. místo)
Start jsem měl dobrý, ale po několika zatáčkách mi začalo klouzat zadní kolo. Jel jsem v malé skupině, ale v sedmém kola jsem udělal chybu a málem havaroval. Byl jsem v zatáčce široký a hodně tím ztratil. Pokračoval jsem v závodě s odhodláním postoupit znova kupředu. Je to škoda, jelo se mi dobře a myslel jsem si, že zakončím sezónu lépe.
Arturo Tizon (nedokončil závod)
Byla to opravdu škoda, že jsem nemohl dokončit závod. Přestože jsem se k tomuto týmu připojil teprve před několika závody, mohu říci, že jsem se tento víkend cítil na dvoutaktu poprvé opravdu klidný. Jezdil jsem jak nejlépe dovedu, když jsem najednou cítil, že se na motocyklu něco pokazilo. Zvládnul jsem pouze zajet mimo dráhu.
Dirk Heidolf (nedokončil závod)
Neměl jsem dobrý start a v první zatáčce jsem se dostal na vnějšek, proto mne předjelo několik jezdců. Prvních deset kol jsem nenalezl správný rytmus. Nakonec jsem i s opotřebovanou pneumatikou byl schopný dojíždět skupinu jezdců, kteří jeli přede mnou, ale asi jsem jel příliš tvrdě, protože jsem havaroval. Tento rok jsem odvedl dobrou práci a musím poděkovat mému týmu za vše, co pro mne udělal. Zůstávám v tomto týmu i pro příští sezónu a tak již plánujeme zimní testování.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist