Ohlasy na Grand Prix Valencie - 125 ccm

Několik jezdeckých ohlasů na poslední podnik letošní sezóny, který se konal v Cheste u španělské Valencie.

Mika Kallio (1. místo)
Vyhrál jsem závod, ale jsem trochu zklamaný, že jsem ztratil titul Mistra světa. Vše co jsem mohl dnes udělat bylo zvítězit v závodě, ale to na titul nestačilo, i když KTM alespoň vyhrálo šampionát výrobců. Pokusil jsem se předjet Pasiniho dříve, ale on brzdil velmi pozdě a tak jsem čekal do poslední zatáčky. Bylo to pro mne důležité vítězství, chtěl jsem všem ukázat, že jsem zde mohl vyhrát závod.
Gábor Talmacsi (2. místo)
Byl to neuvěřitelný závod absolvovaný ve velké rychlosti. Když Mika udělal jeho tah na Pasiniho v poslední zatáčce, byl jsem schopný dostat se kupředu i já a skončit tak závod na druhé pozici. Nikdy jsem v Grand Prix nebyl druhý, ale tentokrát jsem byl spokojený, protože to bylo fantastické vyvrcholení letošní sezóny. Soustředil jsem se v tomto závodě na skupinku přede mnou a myslel jsem na výsledek celkové klasifikace. Dnes je velký den pro KTM.
Mattia Pasini (3. místo)
Byl to krásný a zábavný závod. Trochu jsem nezvládl výběr pneumatiky a pociťoval jsem to od poloviny závodu. V poslední zatáčce jsem chyboval a dotkl se Kallia, nebyl jsem pak schopen skončit lépe než třetí. Byl to dobrý rok, ale musím přiznat, že jsem v něm dělal také mnoho chyb. Také jsem měl mnoho smůly a to mi zabránilo získat letos světový titul. Příští rok se budu maximálně soustředit na šampionát, abych byl již od zimních testů připravený.
Héctor Faubel (4. místo)
Když uvážím, že jsem startoval ze šestého místa a na konci prvního kola jsem byl druhý, musím říct, že jsem měl dobrý start. Jezdil jsem pak ve druhé skupině, ale dokázal jsem se oddělit a jet svůj vlastní závod. V tomto bodě jsem pochopil, že je nemožné dojet vedoucí skupinu, a že se musím spokojit se čtvrtým místem. Byl to dobrý rok, ve kterém jsem získal mnoho zkušeností pro příští sezónu. Každý z týmu si zaslouží poděkování za svou práci.
Marco Simoncelli (5. místo)
Start jsem měl jako obvykle špatný. Také musím říci, že jsem startoval až ze třetí řady, proto jsem byl po startu opravdu hodně daleko. Jen jsem se chtěl soustředit na první zatáčky a poté na zachycení dobrého rytmu. Faubel byl pak již příliš daleko. Byl to můj poslední závod ve třídě 125 ccm a chtěl bych poděkovat týmu Nocable za dva vynikající roky, které mi pomohly v mém růstu.
Tomoyoshi Koyama (6. místo)
Byl to těžký závod a já jel nejtvrději co jsem mohl. Motor vypadal trochu bohatý, neměl jsem z něj dobrý pocit, stejně jako z nastavení zadní části motocyklu. Trochu mne to zpočátku zdrželo. Pokud bych mohl jezdit tvrději hned od startu, jistě bych skončil ještě výše. Ke konci závodu jsem mohl několik jezdců předjet, ale osobně si myslím, že spíše než mé zrychlení k tomu pomohlo jejich zpomalení. Se svou první sezónou v Grand Prix jsem spokojený, spokojený jsem také se svým týmem. Již jsem s týmem Ajo Motorsports domluven i pro příští sezónu.
Fabrizio Lai (7. místo)
I když je můj motocykl velmi rychlý, musel jsem po sedmy kolech zpomalit, protože zadní pneumatika ztratila přilnavost. Během tréninků jsem měl problém s tvrdší směsí pneumatiky a tak jsem se rozhodl závodit s měkkou směsí. V první části závodu se pneumatika rychle opotřebovala. Měl jsem dobrý závod s Lüthim. Pomáhali jsme si navzájem až do okamžiku, kdy nás dojel Koyama a způsobil ve skupině trochu zmatek.
Julian Simon (8. místo)
S výsledkem jsem spokojený, skončit sedmý v šampionátu znamená dobrou sezónu s podporou týmu KTM. V závodě jsem měl několik problémů s přilnavostí, také se mi zdálo, že i motor postrádá oproti ostatním svůj výkon. Tento rok jsem se ovšem hodně naučil a těším se na rok 2006, další sezónu s KTM.
Pablo Nieto (10. místo)
Hodně jsem si tohoto závodu užil. Startoval jsem opravdu hodně zezadu, ale věřil jsem, že bych mohl dojet hodně vysoko. Měl jsem dobrou rychlost a postupně jsem předjížděl mnoho jezdců, až jsem byl najednou desátý. Nový motocykl pracoval opravdu dobře a já se cítil také dobře, lépe než na starém stroji. Má rychlost v zatáčkách byla vyšší, dovolilo mi to experimentovat s mým jezdeckým stylem. Jistě je ještě mnoho věcí na tomto stroji k vylepšení, ale já jsem jeho kvalitou vzrušený. Po třech hodinách testování před Valencii jsem dokázal s novým motocyklem dojet v nejlepší desítce.
Aleix Espargaro (11. místo)
Po problémech v tréninku jsem se závodem spokojený. Byl to těžký, ale zábavný závod. Tým pro mne pracoval velmi tvrdě. Toto je můj poslední závod za tento tým a já jim chci poděkovat za vše, co pro mne udělali, zejména tím, že mi dali příležitost jezdit v Mistrovství světa.
Alvaro Bautista (12. místo)
Startoval jsem z 22. místa a skončil dvanáctý, musím s tím být spokojený. V závodě jsem měl stejný problém jako celý rok. Nejsem spokojený s takovouto sezónou.
Nicolas Terol (16. místo)
Neměl jsem dobrý start a ačkoliv jsem se chytil skupiny, nemohl jsem jet rychlostí, kterou jsem potřeboval. Pokusil jsem se postupovat touto skupinou, ale ve druhé polovině závodu mi již nefungovala dobře pneumatika, protože jsem si vybral měkkou separaci. Několikrát jsem málem havaroval. Soustředil jsem se tedy na dokončení závodu, ale chtěl jsem i body. Nakonec se body nepodařilo získat. Skončil tak rok mého učení, nyní již myslím na rok 2006, kde musím udělat důležitý krok ve své výkonnosti.
Sascha Hommel (26. místo)
Začátek závodu nebyl špatný, ale jak se postupně opotřebovávaly pneumatiky, měl jsem problém s předkem. Bylo to asi zapříčiněno nastavením pérování. V kvalifikaci jsem poškodil svůj nejlepší materiál a ve Warm Upu jsem již neměl mnoho času k vylepšení nastavení.
Mike Di Meglio (nedokončil závod)
Jel jsem příliš tvrdě, ztratil jsem předek a havaroval. Není nic víc, co bych k tomu řekl.
Sandro Cortese (nedokončil závod)
Prvních deset kol bylo dobrých a já jezdil na desátém místě. Poté se mi hodně rychle opotřebovaly pneumatiky a já již nemohl jezdit tak rychle. Musel jsem jezdit opatrně. V osmnáctém kole jsem v rychlé, levé zatáčce měl trochu problém a jeden ze strojů Malaguti mne chtěl podjet. Střetli jsme se. Nevím vlastně jestli jsme se opravdu dotkli, ale oba jsme havarovali. Mám na své přilbě otisk od pneumatiky, ale nejsem zraněný. Nebyl to nejlepší způsob jak ukončit sezónu.
Alexis Masbou (nedokončil závod)
Během celého závodu jsem měl problém s přilnavostí přední pneumatiky. Jezdil jsem s Nietem a mohl jsem s ním i zůstat, ale ke konci mne dojeli Espargaro s Bautistou a předjeli mne. Nemohl jsem s tím nic dělat, přilnavost bylo hodně špatná. Pak jsem ztratil předek a havaroval.
Sergio Gadea (nedokončil závod)
Začal jsem dobře a od první zatáčky jel ve vedení. Věděl jsem, že to bude dlouhý závod, a že musím šetřit svou energii. Poté co jsem pohodlně přežíval uvnitř vedoucí skupiny, rozhodl jsem se jedenáct kol před cílem utrhnout, což se mi i podařilo a já získal náskok 1,5 sekundy. Pak jsem ovšem havaroval na výjezdu z Doohanovi zatáčky. Je to ostuda, měl jsem velkou šanci zvítězit. Mrzí mne to zvlášť doma, kde mne sledovalo hodně fanoušků.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist